Η Κομισιόν ενέκρινε το γερμανικό σχέδιο αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις για ζημιές λόγω Covid-19
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Πέμπτη ότι ενέκρινε το σχέδιο των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ της γερμανικής κυβέρνησης για την αποζημίωση των εταιρειών για ζημιές που προκλήθηκαν λόγω των μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας Covid-19 πέρσι.
Η Επιτροπή, η οποία παρακολουθεί τα τεκτενόμενα για να διασφαλίσει ότι οι κυβερνήσεις δεν βοηθούν αθέμιτα τις εταιρείες για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δήλωσε ότι το γερμανικό σύστημα ήταν μια "αναλογική" απάντηση και σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.
Το σχέδιο παρέχει σε εταιρείες από όλους τους τομείς αποζημίωση για απώλειες κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού που επιβλήθηκαν στη Γερμανία για να περιορίσουν την πανδημία το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2020 και Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.
Η ενίσχυση περιλαμβάνει επιχορηγήσεις που καλύπτουν έως και το 100% των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις, ή το 75% του κύκλου εργασιών μιας εταιρείας το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019.
Η Μαργκρετε Βεστάγκερ, δήλωσε ότι τα μέτρα θα συμπληρώνουν τα γερμανικά σχέδια κρατικών ενισχύσεων, τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί από την ΕΕ, προσφέροντας υποστήριξη έως και 4 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία.
Πηγή: capital.gr

- Το… θησαυροφυλάκιο της Γερμανίας "συντηρεί" τον ευρωπαϊκό Νότο
- Μικρή βελτίωση στον πληθωρισμό της Ελλάδας τον Φεβρουάριο
- Ευρωζώνη: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο
- Η ΕΚΤ αγόρασε λιγότερα ομόλογα από την αγορά την προηγούμενη εβδομάδα
- Ευρωζώνη: Σε υψηλό τριετίας η μεταποίηση τον Φεβρουάριο
- ΕΚΤ: Μία αύξηση στις πραγματικές αποδόσεις των ομολόγων πρέπει να οδηγήσει σε νέα μέτρα στήριξης
- Ξεκινά πολιορκία στα κρυπτονομίσματα η ΕΚΤ
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 23/11/2018
- Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά online τζόγου
- Ο νόμος που κατέστρεψε το Χρηματιστήριο: Δημόσιες προτάσεις αγοράς μετοχών
- Lockdown και Τουρκία πιέζουν τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες – Μεγάλες ζημιές για Σελόντα και Νηρέα
- Κακό εργασιακό περιβάλλον σε κολοσσούς με τεράστια κέρδη
- Μέρισμα: Διαχρονικά, το πιο σημαντικό στοιχείο μιας μετοχής
Σχολιάστε το άρθρο