Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Η Κομισιόν ενέκρινε το γερμανικό σχέδιο αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις για ζημιές λόγω Covid-19

Η Κομισιόν ενέκρινε το γερμανικό σχέδιο αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις για ζημιές λόγω Covid-19

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Κομισιόν ενέκρινε το γερμανικό σχέδιο αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις για ζημιές λόγω Covid-19

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Πέμπτη ότι ενέκρινε το σχέδιο των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ της γερμανικής κυβέρνησης για την αποζημίωση των εταιρειών για ζημιές που προκλήθηκαν λόγω των μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας Covid-19 πέρσι.

Η Επιτροπή, η οποία παρακολουθεί τα τεκτενόμενα για να διασφαλίσει ότι οι κυβερνήσεις δεν βοηθούν αθέμιτα τις εταιρείες για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δήλωσε ότι το γερμανικό σύστημα ήταν μια "αναλογική" απάντηση και σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Το σχέδιο παρέχει σε εταιρείες από όλους τους τομείς αποζημίωση για απώλειες κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού που επιβλήθηκαν στη Γερμανία για να περιορίσουν την πανδημία το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2020 και Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.

Η ενίσχυση περιλαμβάνει επιχορηγήσεις που καλύπτουν έως και το 100% των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις, ή το 75% του κύκλου εργασιών μιας εταιρείας το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019.

Η Μαργκρετε Βεστάγκερ, δήλωσε ότι τα μέτρα θα συμπληρώνουν τα γερμανικά σχέδια κρατικών ενισχύσεων, τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί από την ΕΕ, προσφέροντας υποστήριξη έως και 4 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία.

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text