Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Παρ, 22/1/21) καθοδικά το δικό μας πρώτο stop loss του Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών των 780 μονάδων

Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Παρ, 22/1/21) καθοδικά το δικό μας πρώτο stop loss του Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών των 780 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ζητάμε συγνώμην από τους συνδρομητές μας που σε μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση είχε ο κ Δημόπουλος εμπλοκή με τα admin passwrds και επήλθε η καθυστέρηση . Ακολουθεί το προ μιας ώρας σχόλιο.

 

 

 

Δύσκολη είναι η σημερινή ημέρα για τους longs του ΧΑ καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -2,70% (στις 775 μονάδες στις 4.10 μμ)και με αυξημένους τζίρους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά καθοδικά το ΧΚ20 που σήμερα ανέβηκε στις 780 μονάδες δίνοντας σήματα μεσοπρόθεσμων πωλήσεων.

 

Αιτία της σημερινής μεγάλης πτώσης φέρεται να είναι η άνω του αναμενομένου ύφεση λόγω lockdown της ελληνικής οικονομίας κατά το τρέχον και το προηγούμενο τρίμηνο και, κυρίως, τα επαπειλούμενα νέα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1% το ΤΧ θα πουλήσει το 25% από όλες τις μετοχές του εκτός των σταθερών ΠΛΑΚΡ, ΣΑΡ και ΟΛΘ, ενώ θα πουλήσει όλα τα ΕΧΑΕ.

 

Μετοχές

 

Οι τράπεζες οδηγούν σήμερα προς τα κάτω την αγορά με τον ΔΤΡ να σημειώνει μεγάλη πτώση -4,50% πλησιάζοντας παρά 3 μονάδες την έγκυρη στήριξη Χαμηλό Κλείσιμο 40 ημερών των 470 μονάδων.

 

15 μετοχές από τις 50 που παρακολουθούμε σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% με τις ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΟΤΟΕΛ και ΑΡΑΙΓ να καταγράφουν πτώσεις χειρότερες του -5%.

 

Διανομές, που συνήθως αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα, διακρίνουμε σε, ΑΛΦΑ, ΟΠΑΠ, ΑΡΑΙΓ και ΟΤΟΕΛ και πολύ μεγάλες διανομές σε ΕΧΑΕ και ΜΠΕΛΑ.

 

Ο Ιανουάριος μετά από ανοδικό Δεκέμβριο, σπάνια αποδεικνύεται πτωτικός. Εμείς όμως θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις όπως μας επιτάσσει ο κανόνας των 4 εβδομάδων. Η ρευστότητα δε που θα προκύψει θα χρησιμοποιηθεί για αγορά μετοχών που βρίσκονται σε συσσώρευση ή αυτών που ενδέχεται να σημειώνουν πολύ μεγάλες πτώσεις και να γυρίσουν ύστερα ανοδικά στα χαμηλά τους.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text