Αρχική | Ειδήσεις | Σκέψεις | Της Pfizer τα καμώματα...

Της Pfizer τα καμώματα...

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Της Pfizer τα καμώματα...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέγραψε σύμβαση με τη Pfizer για την προμήθεια εμβολίων. Υπέγραψε και με άλλες εταιρίες, αλλά το πρόβλημα είναι στην Pfizer.
Η Pfizer προμηθεύει και τις ΗΠΑ με εμβόλια, όπως και άλλες χώρες.

Λυτοί και δεμένοι πλακώνονται στις διεθνείς αγορές για να εξασφαλίσουν εμβόλια: Κυβερνήσεις, διπλωματικές υπηρεσίες, υγειονομικές, κατάσκοποι και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Κατά τα φαινόμενα, η εταιρία αντιμετώπισε τεράστιες πιέσεις από τον Τραμπ (ο οποίος ήθελε να δείξει "έργο" εμβολιασμού πριν φύγει) και από τον Μπάιντεν (ο οποίος θέλει να εμφανιστεί ως ο σωτήρας του αμερικανικού λαού που μπόρεσε να κάνει 100 εκατ. εμβόλια σε 100 μέρες). Άλλωστε, όταν βλέπεις και στις ΗΠΑ να στραγγίζουν το μπουκαλάκι για να βγάλουν την 6η δόση, ή να εφαρμόζουν το νόμο έκτακτης ανάγκης (Defense Production Act), σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν σφίξει και εκεί.

Έτσι, η Pfizer, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου, έκοψε εμβόλια από την Ευρώπη και προμήθευσε τις ΗΠΑ. Ως δικαιολογία είπε κάτι που ακόμη και ο κυρ Μήτσος, ο μπακάλης της γειτονιάς μου, θα ντρεπόταν να πει. Ότι δηλαδή, καθυστερεί, επειδή θέλει να αναβαθμίσει τα εργοστάσιά της για να βγάζουν περισσότερα εμβόλια.

Βρε αλήτες, το σχεδιασμό σας τον είχατε κάνει ήδη από το καλοκαίρι. Οι συμβάσεις υπογράφηκαν στα τέλη του καλοκαιριού. Τώρα που ξεκίνησε η διαδικασία είδατε τις παραγωγικές σας ελλείψεις; Γίνονται αυτά;
Η Γερμανία, με τη σειρά της, πίεσε τη συνέταιρο της Pfizer, τη γερμανική BioNTech και θα πάρει τα εμβόλιά της.

Και εμείς, μένουμε με τη ...σύριγγα στο χέρι, περιμένοντας να ολοκληρώσει η Pfizer τις παραδόσεις σε όσους είχαν τη δύναμη να τη ζορίσουν και μετά να πάρουμε και μεις. Και πάλι καλά να λέμε, αν σκεφτούμε ότι κάποιες τριτοκοσμικές χώρες θα αρχίσουν τις παραλαβές στα επόμενα Χριστούγεννα. Και μεις, κανονικά, σ' αυτή την κατηγορία χωρών ανήκουμε και κατά λάθος βρισκόμαστε σε γκρουπ "αναπτυγμένων".

Γιάννης Σιάτρας

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text