Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Δευτ, 25/1/2020) καθοδικά και την σημαντική στήριξη των 770 μονάδων

Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Δευτ, 25/1/2020) καθοδικά και την σημαντική στήριξη των 770 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Άσχημη τροπή παίρνει σήμερα το μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ με πτώση -2,25% (στις 762 μονάδες στις 4.20 μμ ενώ είχε φτάσει πριν μια ώρα και στις 757 μονάδες), με αρκετό τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επιβεβαιώσεις από την Ευρώπη (DAX Γερμανίας -1,40% χωρίς να σπάσει το χαμηλό 20ημερών).

Ο ΓΔ σήμερα διασπά καθοδικά την σημαντική στήριξη – Χαμηλό 30 ημερών των 770 μονάδων ανοίγοντας των δρόμο για χαμηλότερα.

Αιτίες φέρονται να είναι η μεγαλύτερη ύφεση της οικονομίας από όσο αναμενόταν, οι φόβοι για αύξηση  των κόκκινων δανείων των τραπεζών και οι εμπλοκές στην διανομή των αντι-covid εμβολίων.

Κανείς δεν ξέρει που και πότε θα γίνει η ανοδική αναστροφή του παρόντος καθοδικού pullback, θα είναι στις 750 μονάδες ή στις 700 ;

Εμείς σήμερα θα αντιδράσουμε ως εξής :

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 770 μονάδων (-1,20%), το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 75% σε 66-70% πουλώντας ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΧΑ και αν χρειαστεί ελαφρώνοντας ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ και ΚΟΥΕΣ.

 

Μετοχές

Μόνον τρεις μετοχές, οι ΣΑΡ, ΚΡΙ και ΜΠΕΛΑ, κινούνται αυτή τη στιγμή σε θετικό έδαφος ενώ από τις πτωτικές, οι 14 σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% και εξ αυτών 5 μετοχές, οι τραπεζικές ΠΕΙΡ, ΑΤΤ, ΑΛΦΑ συν τις ΜΙΓ και ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν πτώσεις χειρότερες του -5%.

Διανομές διακρίνουμε σε , ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΜΥΤΙΛ και ΔΕΗ.

Βρίσκονται ακόμη υπό οριζόντια συσσώρευση οι, ΚΡΙ, ΣΑΡ, ΟΛΘ και ΟΛΥΜΠ.

Τέλος, ο δείκτης τραπεζών διασπά σήμερα καθοδικά την στήριξη των 470 μονάδων (στις 460 ενώ πριν μια ώρα είχε φτάσει στις 450 μονάδες).

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text