Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | 3 μετοχές με νέα “υψηλά 52 εβδομάδων” και 6 μετοχές με “νέα υψηλα 20 ημερών”!

3 μετοχές με νέα “υψηλά 52 εβδομάδων” και 6 μετοχές με “νέα υψηλα 20 ημερών”!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
3 μετοχές με νέα “υψηλά 52 εβδομάδων” και 6 μετοχές με “νέα υψηλα 20 ημερών”!

Τρεις μετοχές, πραγματοποίησαν χθές (25/1/2021), υψηλό 52 εβδομάδων, ενώ καμία δεν διαμόρφωσε χαμηλό 52 εβδομάδων. Οι μετοχές αυτές, ήταν η Μπήτρος, η Ειδησεοφωνική και η Ξυλεμπορία (κ).

Στον πίνακα, όπου εμφανίζονται τα νέα υψηλα/χαμηλά ανά ημέρα, φαίνεται πως έχει “χαλαρώσει” ο ρυθμός με τον οποίο καταγράφονται νέα υψηλά καθημερινά, σε αντίθεση με τα νέα χαμηλά που παραμένουν στην ίδια συχνότητα με την οποία εμφανίζονται, δηλαδή αρκετά αραιά και όχι καθημερινά. Είναι αρκετά θετικό το γεγονός, ότι οι μετοχές με τα νέα υψηλά, υπερτερούν των μετοχών που παρουσιάζουν νέα χαμηλά, αλλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι παρατηρούμε μια “κόπωση” στην εμφάνιση τους καθημερινά, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όπου καταγράφαμε, 12, 13 ακόμα και 16 μετοχές που διαμόρφωσαν νέα υψηλά μέσα στην ημέρα. Επιπλέον να σημειώσουμε, πως τις τελευταίες ημέρες, τα νέα υψηλά πραγματοποιούνται από μετοχές που δεν είναι στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Δείτε εδώ.
 
Επίσης, με βάση το χθεσινό κλείσιμο τιμών, 6 μετοχές πέτυχαν νέο υψηλό 20 ημερών ενώ 36 διαμόρφωσαν νέο χαμηλό 20 ημερών. Στον παρακάτω σύνδεσμο, θα μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη των νέων υψηλών/χαμηλων 20 ημερών καθημερινα. Δείτε εδώ.
Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά βραχυπρόθεσμα για να υποδείξουν την ανοδική τάση, όμως, με την τακτική παρατήρησή τους, ένας έμπειρος επενδυτής μπορεί να αντιληφθεί την κατάσταση μίας "υπεραγορασμένης" ή μίας "υπερπωλημένης" αγοράς.
 
Η κίνηση της χρηματιστηριακής αγοράς, αυτή την περίοδο βρίσκεται, ανάμεσα στα γεγονότα που την επηρεάζουν αρνητικά (ανατροπή προβλέψεων για την εξέλιξη του ΑΕΠ, καθυστέρηση εμβολίων) και στην ανοδική κίνηση που προσπαθεί να πετύχει. Σε αντιστοιχό ρυθμό κινούνται και οι μετοχές. Παραμένουμε στην άποψη, ότι η χρηματιστηριακή αγορά δεν έχει χάσει την ανοδική της τάση και κάποια στιγμή θα ξανά βρει τον δρόμο της προς την άνοδο, όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πότε.
 
 
- Κωνσταντίνα Ρομοσού

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text