Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ελλάκτωρ: Στο... χέρι της Δικαιοσύνης η διεξαγωγή της ΓΣ

Ελλάκτωρ: Στο... χέρι της Δικαιοσύνης η διεξαγωγή της ΓΣ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ελλάκτωρ: Στο... χέρι της Δικαιοσύνης η διεξαγωγή της ΓΣ

Στις 11 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, η οποία αν πραγματοποιηθεί θα καθορίσει εν πολλοίς, το μέλλον ενός από τους πιο σημαντικούς κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας.

Νωρίτερα, όμως, και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί θα εξεταστεί το αίτημα προσωρινής διαταγής για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης που υπέβαλε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η εταιρεία Invesco Finance, συμφερόντων Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη, μέτοχος του 5% της Ελλάκτωρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό των αιτούντων είναι να αναβληθεί η Γενική Συνέλευση μέχρι η Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφασίσει το αν υπάρχει θέμα συγκέντρωσης στον κλάδο των κατασκευών, στην περίπτωση που τοποθετηθεί διοικητικό συμβούλιο το οποίο προτείνει η Reggeborgh, η οποία είναι και βασικός μέτοχος στην ΓΕΚ Τέρνα.

Πηγές προσκείμενες στην Invesco υποστηρίζουν πως η αλλαγή διοίκησης ανοίγει τον δρόμο σε ανταγωνιστές της Ελλάκτωρ να προσφύγουν εναντίον της συμμετοχής του ομίλου σε μεγάλους διαγωνισμούς, όπως αυτός της Εγνατίας Οδού. Έτσι αν δεν υπάρξει κρίση από την Επ. Ανταγωνισμού μπορεί να προκληθεί ζημιά στην Ελλακτωρ.

Από την άλλη πλευρά κύκλοι προσκείμενοι στη Reggeborgh σχολιάζουν ότι η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων αποτελεί δήλωση αποδοχής ήττας από την πλευρά της Invesco, η οποία μάλιστα προκαλεί κακό στην εταιρεία. Σημειώνουν ακόμη ότι η Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ θα πραγματοποιηθεί και η εταιρεία θα αλλάξει εποχή.

Δύο στρατόπεδα

Υπενθυμίζεται πως βασικό διακύβευμα της Γενικής Συνέλευσης είναι η διοίκηση του ομίλου. Η Reggeborgh, που ελέγχει το περίπου 14% των μετοχών της Ελλάκτωρ και έχει το δικαίωμα προαίρεσης για το περίπου 12,5% του Λ. Μπόμπολα, έχει προτείνει δικό της διοικητικό συμβούλιο με υποψήφιο πρόεδρο τον δικηγόρο Γιώργο Μυλωνογιάννη και διευθύνοντα σύμβουλο τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενόφο.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται το επιχειρηματικό δίδυμο Μπάκου-Καϋμενάκη, το οποίο φαίνεται ότι υποστηρίζει την τωρινή διοίκηση της Ελλάκτωρ, υπό τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση, που εντοπίζει ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων καθώς και θεμάτων ανταγωνισμού στην πρόταση της Reggeborgh.

Η Ιnesco κατέχει άμεσα το 5% και ελέγχει και τα δικαιώματα ψήφου της Pemanoaro Limited, των αδελφών Καλλιτσάντση, βάσει της συμφωνίας που έχει υπογραφεί για την εξαγορά των μετοχών της από την Akron Trade and Transport (επίσης εταιρεία των κ. Μπάκου-Καϋμενάκης). Όπως ανακοινώθηκε χθες στο ΧΑ βάσει των παραπάνω ο Ιωάννης Κατσούδης  θα εκπροσωπήσει στη Γ.Σ. ποσοστό 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με ανάλογα δικαιώματα ψήφου.

 

 

Του Κώστα Κετσιετζή

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text