Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ βυθίζεται σήμερα (Τετ, 27/1/2021) προς τις 750 μονάδες

Ο ΓΔ βυθίζεται σήμερα (Τετ, 27/1/2021) προς τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται η μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση που σηματοδοτήθηκε την Παρασκευή , 22/1/21, με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή 1.30 μμ, να χάνει -1,50% (στις 752 μονάδες) με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρές πτώσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες που ακόμα δεν έχουν σπάσει τα χαμηλά 20 ημερών που σημαίνει ότι κινούνται ακόμα σε μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.

Το ΧΑ δείχνει ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα (παρά την ευρωπαϊκή βοήθεια) και ιδίως οι τράπεζες (αυτή τη στιγμή ΔΤΡ -2,90%).

Με τέτοια κατάσταση, εμείς θα προχωρήσουμε σε μικρές περαιτέρω πωλήσεις.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον πυθμένα Ε των 762 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 63% σε 55-60%, αναλόγως των όγκων και της πτώσης σε Ευρώπη (όσο μεγαλύτεροι είναι οι εγχώριοι όγκοι και η ευρωπαϊκή πτώση, τόσο μεγαλύτερες πωλήσεις θα κάνουμε).

 

Μετοχές

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 7 μετοχές, οι ΑΛΜΥ, ΑΛΦΑ,ΕΤΕ, ΑΤΤ, ΟΠΑΠ, ΒΙΟ και ΑΒΑΞ, σημειώνουνε μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, που κερδίζει λίγο πάνω από +3% αλλά με μικρό όγκο.

Συσσωρεύσεις – Διανομές : το σημερινό άρθρο γράφεται πολύ νωρίς και προς το παρόν δεν βλέπουμε καμία μετοχή που να διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους.

Θετική εντύπωση μας κάνουν οι μετοχές που σημειώνουν σήμερα μικρές πτώσεις, μικρότερες του -1% και ταυτόχρονα βρίσκονται κοντά στα υψηλά έτους ή βρίσκονται υπό μακρά οριζόντια συσσώρευση και είναι οι, ΚΡΙ, ΠΛΑΙΣ, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΛΑΘ και ΟΛΘ. Πιθανόν από αυτές τις μετοχές να αγοράσουμε όταν ο ΓΔ μας δώσει σήματα επανεισόδου.

Υπερπωλημένες μετοχές : χάνουν περισσότερο του -20% από το υψηλό περιόδου οι, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ και ΑΡΑΙΓ. Πιθανότατα δεν θα τις προτιμήσουμε όταν ο ΓΔ δώσει σήματα επανεισόδου.

 

Θα επανέλθουμε αύριο μετά τις 4.00 μμ.

 

Σημειωση : λόγω εργασιών αναδόμησης του site Eurocapital.gr, ενδεχομένως να μην βλέπετε το διάγραμμα του ΓΔ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text