Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Νέα ΑΜΚ και επενδύσεις για την Pasal τo 2021

Νέα ΑΜΚ και επενδύσεις για την Pasal τo 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέα ΑΜΚ και επενδύσεις για την Pasal τo 2021

Τη διεύρυνση του υπό διαχείριση χαρτοφυλακίου ακινήτων αλλά και μια νέα κεφαλαιακή ενίσχυση προετοιμάζει η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ, Pasal Development το 2021, έχοντας ολοκληρώσει τους βασικούς στόχους εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης μέσα στο 2020.

Στην προσεχή έκτακτη γ.σ. της εισηγμένης αναμένεται να αλλάξει η επωνυμία της, συμβαδίζοντας με την νέα μετοχική και εταιρική ταυτότητα που απέκτησε μετά την είσοδο της Sterner Stenhus, εταιρείας που ηγείται ο Ελληνοσουηδός επιχειρηματίας, Η. Γεωργιάδης.

Μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκατ.ευρώ (με εισφορά ακινήτων και καταβολή μετρητών), η εταιρεία αποκτά έναν ισορροπημένο ισολογισμό προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα σχέδια της.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει ήδη εισέλθει στο χώρο εκμετάλλευσης εμπορικών ακινήτων, αποκτώντας ένα ακίνητο μεγάλου εμβαδού (big box), ενώ ο σχεδιασμός της αφορά στην περαιτέρω ενίσχυση του εμπορικού χαρτοφυλακίου με ακίνητα όμοιου χαρακτήρα, που απασχολούνται από μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες.

Παράλληλα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία σκοπεύει μέσα στο 2021 να διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων logistics, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 100 χιλιάδες τ.μ. πλήρως μισθωμένων χώρων, κλάδο που προβλέπεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται δυναμικά τα προσεχή χρόνια.

Η μεικτή απόδοση του χαρτοφυλακίου σήμερα ανέρχεται σε 8%, ποσοστό που εκτιμάτε ότι θα αποκλιμακωθεί τα επόμενα χρόνια (εξαιτίας της υψηλής ζήτησης σε ακίνητα αποθήκευσης), γεγονός που εξηγεί και την επέκταση της Pasal Development σε νέες κατηγορίες ακινήτων.

Σημειώνεται πως μετά την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή, την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξυγίανσης και την πρώτη ΑΜΚ, η εταιρεία απέκτησε δραστηριότητα και στα "κοινωνικού χαρακτήρα" ακίνητα, διαθέτοντας πλέον έργα ΣΔΙΤ για 10 σχολικά συγκροτήματα.

Ερωτηματικό παραμένει το πώς θα αξιοποιήσει τα βιομηχανικά ακίνητα που διαθέτει – με το μεγαλύτερο εξ αυτών στο Βοτανικό- περιοχή που βάση νόμων της δεκαετίας του ’80, ο αποχαρακτηρισμός σκοντάφτει, ώστε το ακίνητο να αποκτήσει πραγματική εμπορική αξία.

Για όλους τους παραπάνω σχεδιασμούς, η διοίκηση της εταιρείας προγραμματίζει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, της τάξης των 50 εκατ.ευρώ, η οποία τοποθετείται μάλιστα μέσα στον Απρίλιο της τρέχουσας χρονιάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αύξηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί – όπως κι εκείνη που προηγήθηκε- με εισφορά ακινήτων, ιδιοκτησίας του βασικού μετόχου, αλλά και με καταβολή μετρητών.

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text