Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η άνοδος του χάλυβα τονώνει την Γενική Εμπορίου

Η άνοδος του χάλυβα τονώνει την Γενική Εμπορίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η άνοδος του χάλυβα τονώνει την Γενική Εμπορίου

Καλύτερα απ’ ότι αρχικά αναμενόταν εξελίχθηκε τελικά το τέταρτο τρίμηνο του 2020 για τη Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας, με αποτέλεσμα ο κύκλος εργασιών της χρονιάς να κινηθεί πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία.

Ειδικότερα, στο εννεάμηνο του 2020 η Γενική Εμπορίου είχε υποχρεωθεί σε κάμψη πωλήσεων 8,7%, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είχε προκληθεί κατά το πρώτο μισό της χρονιάς, όταν και είχαν τεθεί σε εφαρμογή τα σκληρά περιοριστικά μέτρα του πρώτου lock down. Στο εννεάμηνο επίσης, τα προ φόρων κέρδη είχαν υποχωρήσει κατά 22% (από το 1,369 εκατ. στο 1,065 εκατ. ευρώ), πτώση που αυτή οφειλόταν σχεδόν αποκλειστικά στην πορεία του πρώτου εξαμήνου (προ φόρων κέρδη τρίτου τριμήνου 600 έναντι 620 χιλ. ευρώ).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εισηγμένη εταιρεία κατάφερε το τελευταίο τρίμηνο να καλύψει την προαναφερθείσα υστέρηση εσόδων του εννεαμήνου και να κλείσει τη χρονιά αρκετά κοντά στα επίπεδα του 2019. Το αποτέλεσμα της χρήσης αναμένεται κερδοφόρο με την διοίκηση της εισηγμένης να προτίθεται να προχωρήσει σε χρηματική διανομή προς τους μετόχους το 2021.

Η νέα οικονομική χρήση ξεκίνησε με ικανοποιητική ζήτηση για την εισηγμένη εταιρεία και η πορεία της χρονιάς θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τις γενικότερες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας (αποκατάσταση ομαλότητας, επιστροφή στην κανονικότητα), αλλά και από τη συνολική πορεία των επενδύσεων στη χώρα.

«Η Γενική Εμπορίου (δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά του υδραυλικού εξοπλισμού και δευτερευόντως στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) είναι σε θέση να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις, αν τελικά προχωρήσουν οι επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, για τις οποίες ακούμε ότι θα έρθουν στο μέλλον» υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία, συμπληρώνοντας πως με την ήδη υπάρχουσα υποδομή μπορεί να εξυπηρετηθεί πολύ υψηλότερος όγκος εργασιών.

Παράγοντας που μπορεί να συμβάλλει θετικά στο μικτό περιθώριο κέρδους της φετινής χρονιάς αποτελεί το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση στη διεθνή τιμή του χάλυβα (τα περισσότερα προϊόντα που εμπορεύεται η εισηγμένη είναι χαλύβδινα). «Εμείς ως εταιρεία έχουμε σημαντικά αποθέματα και θα δούμε μια θετική επίδραση στο μικτό περιθώριο κέρδους μας, στο βαθμό που η διεθνής τιμή του μετάλλου διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα κατά τη διάρκεια του 2021, ή και αυξηθεί περαιτέρω. Αυτή όμως είναι μια εξέλιξη που δεν μπορεί να προβλέψει κάποιος με ασφάλεια» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text