Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Νέα επίθεση Δομαζάκη σε Βιντζηλαίο για Creta Farms- Κάνει λόγο για ανύπαρκτη χρηματοδότηση

Νέα επίθεση Δομαζάκη σε Βιντζηλαίο για Creta Farms- Κάνει λόγο για ανύπαρκτη χρηματοδότηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέα επίθεση Δομαζάκη σε Βιντζηλαίο για Creta Farms- Κάνει λόγο για ανύπαρκτη χρηματοδότηση

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του ομίλου Βιτζηλαίου που έχει αποκτήσει μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας το ενεργητικό και μέρος του παθητικού της Creta Farms εξαπολύει με σημερινή του ανακοίνωση ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης κάνοντας λόγο για ανύπαρκτη χρηματοδότηση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στην από 05/02/2020 Συμφωνία Εξυγίανσης, η Νέα Εταιρεία ανέλαβε Παθητικό ύψους 58.457.558,93 € αλλά στο από 23/10/2020 Ιδιωτικό Συμφωνητικό – Πρωτόκολλο Μεταβίβασης Επιχείρησης, το χρέος προς το Δημόσιο υπερδιπλασιάσθηκε και το Παθητικό αυξήθηκε σε ευρώ 69.141.814,14 €.

Ο κ. Δομαζάκης αναφέρει πως στις 23/10/2020 η Νέα Εταιρεία εξακολουθεί να δεσμεύεται ότι θα επενδύσει 20.000.000 €, σύμφωνα με το Επιχειρηματικό Σχέδιο της Εξυγίανσης ενώ στην από 27/01/2021 ανυπόγραφη ανακοίνωση της CRETA FARMS αναφορικά «με τη στήριξη του νέου στρατηγικού επενδυτή IMPALA INVEST BV», αναφέρεται ότι «η creta farms χρηματοδοτήθηκε με τουλάχιστον 15.000.000 εκατ. € καταβολή κεφαλαίου από την IMPALA INVEST BV», πράγμα αναληθές.

Επιεικώς αναληθείς οι ισχυρισμοί περί επιτυχημένης επαναφοράς της εταιρείας

Στην ίδια ανακοίνωση περιλαμβάνεται δήλωση για «ενισχυμένη ρευστότητα με 13.000.000 € ταμειακά διαθέσιμα» και «EBITDA στα 4,6 εκατ. Ευρώ», αποκρύπτοντας ότι η όποια ρευστότητα είναι μέγεθος μη ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα, διότι η εκκαθάριση των σχέσεων με τους Πελάτες μετά την Τιμολόγηση των Πιστώσεων στις 22/01/2021 έχει αφήσει ένα ελλειμματικό ταμείο.

Έτσι κατά τον κ. Δομαζάκη είναι «επιεικώς αναληθείς οι ισχυρισμοί περί επιτυχημένης επαναφοράς της εταιρείας, που ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο φερόμενος Επενδυτής δήλωσε σε συνέντευξή του στις 11/10/2020 ότι αυτοχρηματοδοτείται.

Ο βασικός μέτοχος της παλαιάς Creta Farms επισημαίνει πως «είναι φανερό ότι μεταβάλλονται κατά περίσταση οι δηλώσεις του «Επενδυτή» και άλλοτε έχει χρηματοδοτήσει, άλλοτε θα χρηματοδοτήσει και στο μεταξύ, το παθητικό αυξάνεται και το χρέος προς το Δημόσιο διπλασιάζεται επί των ημερών του.

Καταλήγει δε πως «μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι δεν αναλαμβάνει οποιοδήποτε θεσμικό ρόλο στο επενδυτικό σχήμα.

Συνεχίζει το γαϊτανάκι της κοροϊδίας του επενδυτικού κοινού, όλων των Αρχών που έχουν εμπλακεί σε αυτή την ιστορία και των καταναλωτών».

 

 

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text