Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Κάτω από το 80%, των μετοχών βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών!

Κάτω από το 80%, των μετοχών βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι μετοχές που βρίσκονται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών τους, υποχώρησαν κάτω από το 80%. Σύμφωνα με τις τιμές, της 27/1/2021, 116 μετοχές (76,8% του συνόλου των διαπραγματεύομενων μετοχών, πλην των μετοχών στην κατηγορία αναστολής), βρίσκονται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Παράλληλα, η μέση απόσταση όλων των μετοχών, από τον ΚΜΟ 200 ημερών, υπολογίζεται στο 9,7%.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε, πως η μεγαλύτερη μέση απόσταση που έχει σημειωθεί από την 1/12/2020, όπου καταγράφουμε τα στοιχεία, ήταν την 7/1/2021, στο 15,7%.

Περιμέναμε αυτή την πτώση στο ποσοστό των μετοχών, καθώς όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο σχόλιο (εδώ), για τους ΚΜΟ, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται κάποιες φορές εμφανίζει κάποια “πονηρά” σημάδια, που θα πρέπει να τα γνωρίζουμε όταν χρησιμοποιούμε τους κινητούς μέσους όρους και πόσο μάλλον για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την 28/12/2020, το ποσοστό των μετοχών βρέθηκε πάνω από το 80% και παρέμεινε για 20 συνεχόμενες συνεδριάσεις, ενώ παράλληλα σημείωσε νέο υψηλό ποσοστό, στο 86,7%, την 21/1/2021. Αντίστοιχα η πορεία του Γενικού Δείκτη, φάνηκε να είναι ασυγχρόνιστη με αυτά τα ποσοστά, καθώς ο δείκτης στο χρονικό διάστημα, από την 28/12/2020, μέχρι και χθές, έχει σημειώσει πτώση 8,26%.

Έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν, ότι το ποσοστό του 80%, είναι ένα σημείο προσοχής. Ο κάθε επενδυτής, θα πρέπει να συνδυάζει καταστάσεις και γεγονότα, ώστε να μπορεί να αντιληφθεί αυτά που έρχονται. Όσο κι αν “φούσκωνε” το ποσοστό των μετοχών, ενώ η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρούσε, ξέραμε ήδη ότι αυτό το “φούσκωμα” δεν θα κρατούσε για πολύ ακόμα.

Η χρηματιστηριακή αγορά κινείται στον παλμό των γεγονότων που δημοσιεύονται καθημερινά, την ίδια κίνηση ακολουθούν και οι μετοχές. Όμως το περιεχόμενο των γεγονότων, δεν είναι κάτι καινούργιο για τον επενδυτικό κόσμο, είναι ειδήσεις που εν μέρη τις γνωρίζαμε και τις περιμέναμε. Θα επιμείνουμε στην άποψη μας, ότι οι φάσεις των αγορών, ανοδικές ή πτωτικές, αλλάζουμε με κύρια γεγονότα και τα γεγονότα που δημοσιεύονται αυτές τις ημέρες δεν είναι ικανά για να αλλάξουν την τάση.

 

Κωνσταντίνα Ρομοσού

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: