Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά αναστρέφεται σήμερα (Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021) ανοδικά με τον ΓΔ να προσπαθεί να ανακτήσει τις 750 μονάδες

Η αγορά αναστρέφεται σήμερα (Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021) ανοδικά με τον ΓΔ να προσπαθεί να ανακτήσει τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επεισοδιακή είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να ανοίγει πολύ άσχημα (-1,90% , στις 730 μονάδες) αλλά γρήγορα ξεκίνησέ ισχυρή ενδοημερήσια ανοδική τάση που αυτή την στιγμή 4.10 μμ, τον έφερε στις 752 μονάδες (+1,13% από το χθεσινό κλείσιμο ή +3,70% από το σημερινό χαμηλό) με μεγάλο τζίρο (100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρές πτώσεις σε χαμηλά 20 ημερών των ευρωπαϊκών δεικτών (DAX -0,40%).

Ωστόσο, σε διάγραμμα κλεισιμάτων, η σημερινή νίκη του ΓΔ είναι ανίκανη να επαναφέρει τον ΓΔ στην ανοδική τάση του τελευταίου διμήνου του 2020. Προς τούτο, θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει το μισό της γεναριάτικης πτώσης κλείνοντας πάνω από τις 780 μονάδες και κυρίως να ξεπεράσει τις 800 μονάδες.

Σημειωτέων ότι ο ΓΔ για να θεωρηθεί από εμάς σαν υπερπωλημένος και να αρχίσουμε τις αντιτασικές αγορές, θα έπρεπε να πέσει κάτω του -12% από το υψηλό αρχών Γενάρη δηλαδή να πέσει στην περιοχή των 720-700 μονάδων. Οπότε, αν δεν γίνει αυτό, θα περιμένουμε μια πειστική ανάκαμψη στην περιοχή των 800 μονάδων για να εισέλθουμε με τασικούς δείκτες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 55% με μετοχές και 45% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι λίγο περισσότερες από τις καθοδικές ενώ 7 μετοχές, οι τραπεζικές ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΤΤ και ΕΥΡΩΒ συν τις μη τραπεζικές ΜΙΓ και ΑΒΑΞ, κερδίζουν πάνω από +3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΕΛΛΑΚΤ, ΑΡΑΙΓ και ΦΡΙΓΟ, που χάνουν περισσότερο του -3%.

Οι μετοχές της ημέρας : Είναι οι ΑΛΦΑ και ΕΤΕ που κερδίζουν +8,50% αμφότερες με πολύ μεγάλους όγκους αντιδρώντας από τις σχεδόν υπερπωλημένες θέσεις που είχαν βρεθεί χτες (ΑΛΦΑ -25% και ΕΤΕ -20%). Αποτελεί στοίχημα αν ένας risk lover θα πρέπει να αγοράσει σήμερα αυτές τις μετοχές.

Μεγάλους όγκους, ανοδικούς, παρατηρούμε σε ΑΑΛΦΑ, ΕΤΕ και ΜΥΤΙΛ.

 

Θα επανέλθυμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text