Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στον ΟΤΕ έργο 20 εκατ. ευρώ για WiFi σε δομές φιλοξενίας μεταναστών

Στον ΟΤΕ έργο 20 εκατ. ευρώ για WiFi σε δομές φιλοξενίας μεταναστών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στον ΟΤΕ έργο 20 εκατ. ευρώ για WiFi σε δομές φιλοξενίας μεταναστών

Ο ΟΤΕ αναλαμβάνει, αφού είναι και ο μοναδικός που κλήθηκε να καταθέσει προσφορά, την ανάπτυξη ασύρματων σημείων πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε 39 δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών, προϋπολογισμού κοντά στα 20 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ.

Εκτός από την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση ολοκληρωμένης λύσης ασύρματης πρόσβασης (WiFi) στις 39 δομές, ο ΟΤΕ θα παρέχει και υπηρεσίες υποστήριξης για 32 μήνες από την ολοκλήρωση του έργου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 6 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές που θα εγκαταστήσει ο ΟΤΕ θα αξιοποιηθούν, μέσω άλλου έργου, για τη λειτουργία καμερών και καρτών πρόσβασης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Πρόκειται για ένα από τα έργα τηλεπικοινωνιακών υποδομών και λύσεων ασφάλειας που διεκδικεί ο ΟΤΕ. Ο όμιλος, σε συνεργασία με την γερμανική Veridos, την Byte, κ.α. συμμετέχει στο διαγωνισμό των 550 εκατ. ευρώ για τις νέες ταυτότητες που προβλέπει την εγκατάσταση σημαντικών τεχνολογικών υποδομών. Παράλληλα διεκδικεί τη μεγάλη σύμβαση για την «Ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (Ε.Σ.Ο.Θ.Ε.)», αξίας περίπου 62 εκατ. ευρώ.

Αρχικό ενδιαφέρον για το έργο είχαν εκδηλώσει δέκα εταιρείες ή κοινοπραξίες μεταξύ των οποίων οι General Dynamics, Intracom Telecom, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Vodafone–G4S–Cosmos Business Systemsn, Μυτιληναίος – Elbit, κ.α. Σκοπός της ανάπτυξης του Ε.Σ.Ο.Θ.Ε. είναι η έγκαιρη επίγνωση της επικρατούσας κατάστασης στο θαλάσσιο πεδίο ευθύνης του Λιμενικού Σώματος σε πραγματικό χρόνο και επί 24ώρου βάσεως.

Ο ΟΤΕ θεωρείται και ο επικρατέστερος για το έργο «Επέκταση / Αναβάθμιση του ΟΣΠΑ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής των Αλιευτικών Δραστηριοτήτων)», προϋπολογισμού 10,4 εκατ. ευρώ, μαζί με το κόστος συντήρησης, που προκηρύχθηκε πρόσφατα. Πριν από λίγες ημέρες η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΑΕ) προχώρησε σε μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών για τις 17 Φεβρουαρίου, καθώς τότε εκδικάζεται προσφυγή που κατέθεσε ένας από τους ενδιαφερόμενους για το έργο.

 

 

Πηγή: businesdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text