Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Το 78,8%, των μετοχών βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών

Το 78,8%, των μετοχών βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το 78,8%, των μετοχών βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών

Οι μετοχές που βρίσκονται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών τους, με βάση τις τιμές της 29/1/2021, έφθασαν τις 119 ή αλλιώς το 78,8% του συνόλου των διαπραγματευόμενων μετοχών. Παράλληλα, η μέση απόσταση όλων των μετοχών, από τον ΚΜΟ 200 ημερών, υπολογίζεται στο 10,4%. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε, πως η μεγαλύτερη μέση απόσταση που έχει σημειωθεί από την 1/12/2020, όπου καταγράφουμε τα στοιχεία, ήταν την 7/1/2021, στο 15,7%.

Τα ποσοστά, άνω του 80%, που καταγράφονταν για 20 συνεχόμενες συνεδριάσεις τις προηγούμενες ημέρες, δεν θα μπορούσαν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν η ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται υπό πίεση. Όπως εκφράσαμε και σε προηγούμενο σχόλιο μας, η τιμή του ΚΜΟ 200 ημερών, ενσωματώνει τις τιμές των μετοχών από την 14/4/2020 μέχρι σήμερα. Ο Γενικός Δείκτης, εκείνη την ημέρα, βρισκόταν στις 629,19 μονάδες, ενώ 31 μετοχές (ή 19,7% του συνόλου) είχαν διασπάσει τον ΚΜΟ 200 ημερών. Ουσιαστικά, η “ουρά” του ΚΜΟ 200 ημερών, αυτή την στιγμή βρίσκεται στην περίοδο, όπου οι μετοχές σημειώναν τις χαμηλότερες τους τιμές.

Αυτό, δεν σημαίνει ότι οι ΚΜΟ 200 ημερών, δείχνουν λανθασμένα αποτελέσματα, ή ότι αυτό το διάστημα δεν θα πρέπει να παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Αν σκεφτούμε ότι η ανοδική κίνηση των μετοχών και κατ΄επέκταση της ευρύτερης χρηματιστηριακής αγοράς, ξεκίνησε περίπου στα τέλη του Οκτώβρη, με αρχές Νοέμβρη, περίπου σε 6 μήνες θα συναντήσουμε ένα αντίστοιχο φαινόμενο, μόνο που σε εκείνη την φάση ο ΚΜΟ 200 ημερών, θα ενσωματώνει υψηλότερες τιμές.

Σε κάθε περίπτωση, ο επενδυτής θα πρέπει να γνωρίζει το εργαλείο που χρησιμοποιεί και συμβουλεύεται ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ερμηνεύει με ορθό τρόπο και με βάση αυτά που συμβαίνουν γύρου του, τα αποτελέσματα που του δίνει.

Θα επιμείνουμε στην άποψη μας, ότι η τάση της αγοράς, δεν έχει αλλάξει. Εκτιμούμε, ότι το “κουβάρι” των γεγονότων που απασχολούν την αγορά θα ξετυλιχθεί στο προσεχές μέλλον, καθώς οι αγορές πάντα βρίσκουν τον τρόπο να ξεπερνούν τα προβλήματα τους. Στο μεταξύ η χρηματιστηριακή αγορά και οι μετοχές αυτό το διάστημα θα κινούνται, στον παλμό των καθημερινών ειδήσεων.







Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: