Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Eurostat: Αύξηση των εγγραφών επιχειρήσεων και των πτωχεύσεων στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2020

Eurostat: Αύξηση των εγγραφών επιχειρήσεων και των πτωχεύσεων στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Eurostat: Αύξηση των εγγραφών επιχειρήσεων και των πτωχεύσεων στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2020

Αύξηση του αριθμού των νέων επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση και μείωση αυτών που διέκοψαν τη λειτουργία τους καταγράφηκε το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εγγραφών νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 2,2%, ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων χρεοκοπιών μειώθηκε κατά 17,7%. Σημειώνεται ότι το τρίτο τρίμηνο χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 45,3% μετά από μείωση στο πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ κατά 25,7% αυξήθηκε ο αριθμός των καταγεγραμμένων χρεοκοπιών, επiσης μετά από μείωση - και μάλιστα μεγάλη - στο πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο.

* Η μείωση των καταχωρίσεων και των πτωχεύσεων κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2020 μπορεί να εξηγηθεί σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι οι αντίστοιχες διοικήσεις που ήταν υπεύθυνες για την καταγραφή των καταχωρίσεων και των πτωχεύσεων δεν ήταν προσωρινά προσβάσιμες ή κλειστές και ως εκ τούτου αυτά τα συμβάντα δεν μπορούσαν να αναφερθούν αμέσως, αλλά με μια καθυστέρηση. Οι κυβερνήσεις ενδέχεται επίσης να έχουν επιτρέψει επιπλέον χρόνο για την ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών. Τέλος, για τις πτωχεύσεις, κυβερνητικά μέτρα που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης ενδέχεται να επέτρεπαν σε επιχειρήσεις που διαφορετικά θα είχαν υποβάλει αίτηση πτώχευσης να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

 

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text