Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021) να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη, για καθοδική διάσπαση) περιοχή των 750-745 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021) να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη, για καθοδική διάσπαση) περιοχή των 750-745 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Καλή είναι η σημερινή συνεδρίαση αλλά με μερικά ψεγάδια. Ναι μεν, η άνοδος του ΓΔ +1,20% (στις 758 μονάδες, στις 4.20 μμ) είναι ικανοποιητική, όμως ο τζίρος δεν θεωρείται σπουδαίος (αναμένουμε μόνον 55 εκατ χωρίς το πακέτο των 15 εκατ ευρώ της ΓΕΚΤΕΡΝΑ) ενώ το κηροπήγιο της ημέρας είναι διφορούμενο (ένας άσπρος διάττοντας με σώμα μιας μονάδας και με πάνω ουρά 11 μονάδων).

 

Η συνεδρίαση θα κριθεί στο κλείσιμο. Αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 763 μονάδες ώστε να μην σχηματισθεί διάττοντας, τότε θα μείνουμε ευχαριστημένοι. Αν κλείσει μεταξύ 763 και 758 ώστε να σχηματιστεί άσπρος διάττοντας θα την θεωρήσουμε σαν διφορούμενη συνεδρίαση και, τέλος, αν ο ΓΔ κλείσει κάτω του ανοίγματος των 758 μονάδων, θα θεωρήσουμε την συνεδρίαση σαν μάλλον προβληματική.

 

Στο εικονιζόμενο γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων ο ΓΔ παρουσιάζεται σαν αδύναμος αφού κινείται στα χαμηλά διμήνου.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

 

Μετοχές

 

Το πλάτος της αγοράς είναι καθαρά ανοδικό με τα ¾ των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο αλλά οι περισσότερες μετοχές διαγράφουν, σαν τον ΓΔ, διάττοντες (το άνοιγμα και το τρέχον να βρίσκονται πολύ χαμηλότερα του ενδοημερήσιου υψηλού).

 

Μεγάλες ανόδους άνω του +3% σημειώνουν αυτή τη στιγμή μόνον 4 μετοχές, οι ΑΛΜΥ, ΦΡΙΓΟ, ΑΡΑΙΓ και ΚΡΙ, ενώ πριν 3 ώρες πολλές μετοχές, γύρω στις 15, σημείωναν τέτοιες μεγάλες ανόδους. Από την άλλη μεριά καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Δύο μετοχές μας εντυπωσιάζουν σήμερα, η ΚΡΙ (+4,64% με αυξημένους όγκους) που επιβεβαιώνει σήμερα την χθεσινή ισχυρή ανοδική διάσπαση του στροφέα τετράμηνου ανηφορικού τριγώνου. Και η ΓΕΚΤ στην οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα διασταύρωση πακέτων περίπου 2 εκατ τεμαχίων χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι συναλλασσόμενοι. Μόλις μαθεύτηκε, επικράτησε ενθουσιασμός με άνοδο της μετοχής κατά +4,50% αλλά τώρα σημειώνεται παράξενη διόρθωση στο +1,50%.

 

Όλες σχεδόν οι μετοχές με καλές ανόδους άνω του +1,50% (προηγουμένως έφταναν μέχρι το 4,50%) σημειώνουν μια απλή ανοδική αντίδραση από υπερπωλημένα επίπεδα πχ -10% από το υψηλό αρχών Γενάρη. Αξιοσημείωτη εξαίρεση αποτελεί ο ΜΥΤΙΛ που με το σημερινό +1,80% πλησιάζει το υψηλό έτους.

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΚΡΙ.

 

Απογοητευτική είναι η σημερινή ενδοημερήσια πορεία του τραπεζικού δείκτη ΔΤΡ ο οποίος από +4,50% προ τριώρου, βρίσκεται αυτή τη στιγμή ταλαντευόμενος γύρω στο 0% (μηδενική μεταβολή από το χθεσινό κλείσιμο).

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text