Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | 4 μετοχές με νέα “υψηλά 52 εβδομάδων” και 5 μετοχές με “νέα υψηλα 20 ημερών”!

4 μετοχές με νέα “υψηλά 52 εβδομάδων” και 5 μετοχές με “νέα υψηλα 20 ημερών”!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
4 μετοχές με νέα “υψηλά 52 εβδομάδων” και 5 μετοχές με “νέα υψηλα 20 ημερών”!

Από την αρχή του έτους, έχουν πετύχει υψηλά 52 εβδομάδων, μεμονωμένα, 36 εταιρίες, ενώ πολλές από αυτές έχουν πετύχει νέα υψηλά περισσότερες από μια φορές. Πρώτη στην κατάταξη, για αυτό το διάστημα,  είναι η ΞΥΛΚ, με 8 νέα υψηλά και απόδοση 95,8%, ακολουθεί η ΜΠΤΚ με 7 και απόδοση 59,3% και μετά η ΜΥΤΙΛ με 5 νέα υψηλά και απόδοση 4,7%. Σε αυτό το σημείο, να σημειώσουμε πως,  η ΜΥΤΙΛ πέτυχε αυτά τα υψηλά κυρίως τις πρώτες μέρες τους μήνα σε σχέση με τις άλλες δύο μετοχές. Αντίθετα χαμηλά 52 εβδομάδων κατέγραψαν 3 μετοχές,  (ΣΑΡΑΝ, ΛΑΝΑΚ και ΑΝΕΠΟ), από μια φορά η κάθε μια. 

Με βάση τις χθεσινές τιμές (2/2/2021), τέσσερις μετοχές, πραγματοποίησαν υψηλό 52 εβδομάδων, ενώ καμία δεν διαμόρφωσε χαμηλό 52 εβδομάδων. Οι μετοχές αυτές, ήταν η Elvalhalcor, η ΚΡΙ ΚΡΙ, η Mermeren και η Revoil.
Από τις μετοχές, που καταγράφονται αυτές τι μέρες στον πίνακα υψηλών/χαμηλών 52 εβδομάδων, παρατηρούμε ότι οι περισσότερες ανήκουν στην κατηγορία της μικρής και μεσαιας κεφαλαιοποίησης. Δείτε εδώ.

Επίσης, με βάση το χθεσινό κλείσιμο τιμών, 5 μετοχές πέτυχαν νέο υψηλό 20 ημερών ενώ 11 διαμόρφωσαν νέο χαμηλό 20 ημερών. Αν και τα στοιχεία αυτά είναι βραχυπρόθεσμα, μπορούν όμως να μας υποδείξουν πως κινείται αυτή την περίοδο η χρηματιστηριακή αγορα. Στον πίνακα του συνδέσμου, εδώ, παρατηρούμε ότι το μέγεθος των νέων χαμηλών 20 ημερών υπερτερεί σε σχέση με τα νέα υψηλά, γεγονός που δικαιολογείται από την βραχυπρόθεσμη κίνηση της αγοράς το τελευταίο διάστημα. 

Από τα παραπάνω στοιχεία, μπορούμε να αντιληφθούμε, πως έχει επιβραδυνθεί η “ώθηση” της χρηματιστηριακής αγοράς. Το γεγονός αυτό μας απασχολεί αλλά δεν μας ανησυχεί καθώς επιμένουμε στην άποψη μας, ότι η αγορά βρίσκεται ακόμα σε ανοδική φάση.  

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text