Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Πέμπτη, 4/2/2021) στην περιοχή των 750 μονάδων

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Πέμπτη, 4/2/2021) στην περιοχή των 750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδύναμη εμφανίζεται και σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή πτώση, (-0,60%, στις 759 μονάδες, στις 4.20 μμ) με πολύ μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ήπια ανοδικούς τους ευρωπαϊκούς δείκτες που πολλοί πλησιάζουν τα υψηλά Ιανουαρίου.

Στο γράφημα φαίνεται καθαρά ότι ο ΓΔ κινείται σε μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση, κάτω του ΕΚΜΟ30 και κάτω της μέσης τιμής του δίμηνου εύρους του των 744-822 μονάδων.

Εάν ο ΓΔ δεν ανακτήσει το μισό της γεναριάτικης πτώσης κλείνοντας πάνω από τις 780 μονάδες, εμείς, σαν trend followers, θα είμαστε απρόθυμοι να προχωρήσουμε σε αγορές μετοχών.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Η αγορά είναι σήμερα πιο καθοδική από όσο δείχνει η μικρή διόρθωση του ΓΔ καθώς μόνον δυο μετοχές, οι ΕΕΕ και ΤΕΝΕΡΓ, φέρουν ήπια θετικό πρόσημο ενώ από τις καθοδικές, οι ΕΛΛΑΚΤ και ΑΒΑΞ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Καμία μετοχή δεν ξεχωρίζει σήμερα για την δύναμή της.

Ωστόσο, μερικές καλές μετοχές βρίσκονται υπό συσσώρευση λίγο κάτω από έγκυρη αντίσταση όπως οι, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΛΑΚΡ, ΠΛΑΙΣ, ΣΑΡ (με κατερχόμενο OBV), ΟΛΘ και ΜΥΤΙΛ.

Αντίθετα, μόνον μια μετοχή, ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, πλησιάζει επικίνδυνα έγκυρη στήριξή του.

Τέλος, παρά το ισχυρότατο (σχεδόν +45%) ράλι του ΓΔ του τελευταίου διμήνου του 2020, βλέπουμε 7 μετοχές, από τις 50 που παρακολουθούμε, να κινούνται εδώ και μέρες σε κύρια καθοδική τάση και είναι οι, ΠΕΙΡ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΛΑΚΤΡ, ΕΥΔΑΠ, ΦΡΛΚ, ΜΙΓ και ΟΤΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text