Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 5/2/2021) να μετατρέψει την μεσοπρόθεσμη τάση από καθοδική σε πλευρική

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 5/2/2021) να μετατρέψει την μεσοπρόθεσμη τάση από καθοδική σε πλευρική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κάποια ακτίδα ελπίδας διαφαίνεται σήμερα καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +1,05% (στις 768 μονάδες, στις 4.20 μμ) και μέτριο όγκο (50 εκατ ευρώ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αρχίζει να πλησιάζει την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 771 μονάδων και να μικραίνει την απόστασή του από τον μέσον άξονα των 780 μονάδων του δίμηνου εύρους του.

Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι εμφανίζει τον ανοδικό βραχυχρόνιο σχηματισμό της «διπλής ανερχόμενης κορυφής» ο οποίος αποτελεί πρώιμο σημάδι ανοδικής αναστροφής της τάσης. Αν μπορέσει ο ΓΔ και ξεπεράσει τον μέσον άξονα των 780 μονάδων, τότε εμείς θα αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για επαναγορές μετοχών.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

Μετοχές

Δεν έχουμε σήμερα ιδιαίτερα συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές. Οι ανοδικές μετοχές είναι τριπλάσιες στον αριθμό από τις καθοδικές ενώ 4, οι ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ, ΑΛΦΑ και ΜΠΕΛΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου αλλά τείνουν να δώσουν οι : ΕΥΡΩΒ, ΔΕΗ , ΠΛΑΘ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΘ, ΕΛΧΑ, ΣΑΡ και ΠΛΑΙΣ. Την καλύτερη συσσώρευση την παρουσιάζει ο ΟΛΘ γιατί έχει ανερχόμενο OBV αλλά η εμπορευσιμότητά του είναι χαμηλή (μέση ελάχιστη ημερήσια κίνηση περίπου 1000 κομμάτια ή περίπου 25 χιλ ευρώ.

Όσες μετοχές σημειώνουν ικανοποιητικές ανόδους άνω του +2%, όλες αντιδρούν από υπερπωλημένα επίπεδα που βρέθηκαν στην γεναριάτικη διόρθωση και καμία από αυτές δεν πλησιάζει αντίσταση – υψηλό εποχής ώστε να τραβήξει την προσοχή μας.

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα μόνον ο ΟΠΑΠ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα σε ακαθόριστη από τώρα ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text