ELVAL HALCOR

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ELVAL HALCOR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πενταετές επενδυτικό πλάνο της εταιρίας, ύψους 100 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του οποίου η εταιρία προχώρησε στην παραγγελία νέας, πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής βαφής στον τομέα έλασης αλουμινίου. Η εταιρία, βάσει εκτιμήσεων της αγοράς, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης αναμένεται να επιτύχει σημαντική αύξηση παραγωγής με υψηλές προδιαγραφές για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης προϊόντων αλουμινίου στη συσκευασία αναψυκτικών και τροφίμων αλλά και προϊόντα αρχιτεκτονικής και κατασκευών.

Η επένδυση αποτελεί συνέχεια της ένταξης σε πλήρη λειτουργία του νέου σύγχρονου τετραπλού θερμού ελάστρου tandem τον Δεκέμβριο 2020 καθώς και της παραγγελίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της 2ης φάσης του επενδυτικού σχεδίου, ενός νέου ψυχρού ελάστρου έξι ραούλων. Σύμφωνα με την διοίκηση, αυτή η επένδυση δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία, να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή των τελικών προϊόντων και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον τομέα έλασης αλουμινίου, ανοίγοντας τον δρόμο για καινούργιες, πιο δυναμικές και απαιτητικές αγορές.
Για το σύνολο του 2020, οι πωλήσεις δεν θα αγγίξουν το μέγεθος του 2019 (€ 2,04 δισεκατ.), όμως θα σημειωθεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο κοντά στο € 1,85 δισεκ.. Η κερδοφορία είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων στις τιμές των μετάλλων και του δολαρίου, κατά το 2020, όμως είναι σαφές ότι τα κέρδη θα είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με το 2019. Παράλληλα όμως, εκτιμούμε ότι θα βρεθούν στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 5 ετών, κάτι που θα μπορούσε να μας προϊδεάσει για ανάκαμψή τους από το 2021, κάτι που δημιουργεί ενδιαφέρον από μετοχικής πλευράς. Δείτε τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας (εδώ).

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text