AEGEAN AIRLINES

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
AEGEAN AIRLINES

Τρία χρονικά ορόσημα όσον αφορά τις διαδικασίες που προβλέπονται για την κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ με παράλληλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ λόγω των απωλειών που έχει υποστεί από την πανδημία κι ένα ακόμη, για την οριστικοποίηση του θερινού προγράμματος του καλοκαιριού έχει μπροστά της η Aegean για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η εταιρία δρομολογεί άμεσα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στόχος της είναι η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών μέσα στο πρώτο τρίμηνο-τετράμηνο του έτους όσον αφορά τις απαραίτητες εταιρικές διαδικασίες και αιτήσεις για έγκριση από τις αρχές κεφαλαιαγοράς. Επιπλέον, με βάση τα όσα προβλέπονται στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη χορήγηση της ενίσχυσης, η Aegean θα υποβάλλει προς το ελληνικό Δημόσιο, αίτηση συνοδευόμενη από οικονομοτεχνική έκθεση ως προς το ακριβές ύψος της ζημιάς που υπέστη με βάση οικονομικά στοιχεία πιστοποιημένα και ελεγμένα. Η εν λόγω έκθεση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της αύξησης κεφαλαίου. (εδώ)
Διατηρούμε τη θετική άποψή μας για τη μετοχή, όσο αυτή βρίσκεται κάτω από τα € 5,00, ενώ εκτιμούμε ότι η τιμή της α.μ.κ. θα είναι χαμηλότερη από το επίπεδο αυτό.

Με βάση τα στοιχεία μας για τα χαρτοφυλάκια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, αυτά μείωσαν τη θέση τους, από 5,00% του συνολικού της κεφαλαίου στις 31/12/2019 (42 Α/Κ), σε 1,91% (19 Α/Κ). Εκτιμούμε ότι σταδιακά η στάση τους θα μεταβληθεί, αφού πρακτικά, δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Επιστροφή στα περιεχόμενα (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text