Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς τείνει σήμερα, Δευτ, 8.2.2021, να μετατραπεί από καθοδική σε πλευρική

Η μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς τείνει σήμερα, Δευτ, 8.2.2021, να μετατραπεί από καθοδική σε πλευρική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη άνοδο +1,75% (στις 778 μονάδες, στις 3.20 μμ) αλλά με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με πολλούς ευρωπαϊκούς δείκτες σε νέα ή κοντά σε νέα υψηλά έτους. .

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να διαγράφει 3 ανερχόμενους τοπικούς πυθμένες και 2 ανερχόμενες τοπικές κορυφές ενώ παράλληλα διασπά ανοδικά την γραμμή του βραχυμεσοπρόθεσμου κινητού μέσου 30 ημερών, όλα αυτά δείγματα ανοδικής αναστροφής της γεναριάτικης μεσοπρόθεσμης καθοδικής τάσης.

Για να μετατραπεί όμως καθαρά η μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση σε πλευρική θα πρέπει ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά ή να πλησιάσει σε πολύ μικρή απόσταση τον μέσον άξονα των 781 μονάδων του δίμηνου οριζόντιου καναλιού των 744-822 μονάδων ενώ εμείς θα προχωρήσουμε σε αγορές αν ο ΓΔ επανέλθει σε ανοδική τάση ξεπερνώντας την σημαντική κορυφή Ε των 800 μονάδων.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το κατά 55% με μετοχές και 45% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το ¼ ενώ 6 μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΕΛΛΑΚΤ, ΠΛΑΘ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΕΙΡ και ΟΛΥΜΠ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% ενώ μόνον μια, η δευτερεύουσας σημασίας ΦΡΙΓΟ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%,

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων καθώς και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου.

Τείνουν να πετύχουν τέτοιες διασπάσεις δίδοντας μεσοπροθεσμα σήματα αγορών οι, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΛΑΘ, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΘ.

Τείνει να σημειώσει αντίστροφη (καθοδική) διάσπαση έγκυρης στήριξης ο ΟΛΠ.

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ πετυχαίνει σήμερα αυτό που δεν μπορεί ο ΓΔ, να ανακτήσει τις μισές ζημιές του Γενάρη ξεπερνώντας οριακά τον μέσον άξονα του δίμηνου εύρους του και εισερχόμενος σε πλευρική τάση.

Θα επανέλθουμε αύριο σε μη προβλεπόμενη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text