Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ υπό καθοδική βραχυ και μεσοπρόθεσμη τάση, διατηρεί και σήμερα (Τετ, 10.2.21) τι 750 μονάδες

Ο ΓΔ υπό καθοδική βραχυ και μεσοπρόθεσμη τάση, διατηρεί και σήμερα (Τετ, 10.2.21) τι 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Παρακολουθούμε με προσοχή τον αγώνα του ΓΔ να κρατηθεί πάνω από το ψυχολογικό όριο των 750 μονάδων. Σήμερα, μετά τη χθεσινή βύθιση -2,74%, σημειώνει μια ανεπαρκή ανοδική αντίδραση +0,68% (στις 762 μονάδες, στις 4.35 μμ) με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες να βρίσκονται σε ανοδική τάση πολύ κοντά στα υψηλά 2021.

 

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ βρίσκεται σε μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση και ότι μόνον αν διασπάσει την ενδιάμεση κορυφή Ε των 780 μονάδων, τότε μόνον θα μπορούν να εγερθούν ελπίδες για επάνοδο στην ανοδική τάση των τελευταίων μηνών του 2020.

 

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 780 μονάδων, εμείς θα απέχουμε αγορών στο ΧΑ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

 

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή ανοδικό με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ 5 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΓΕΚΤ, ΠΛΑΚΡ, ΠΛΑΘ και ΙΝΚΑΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΙΝΛΟΤ και ΠΕΙΡ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : αναμφίβολα είναι η ΔΕΗ που διασπά ανοδικά σημαντική αντίσταση – υψηλό 2021 με μεγάλη ΄άνοδο +5,70% και μεγάλους όγκους 1,07 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

 

Πολύ καλά πηγαίνουν (με την έννοια ότι προσεγγίζουν με μεγάλες σχετικά ανόδους άνω του +2% τα υψηλά 2021) οι, ΓΕΚΤ, ΚΡΙ, ΤΕΝΕΡΓ και ΜΥΤΙΛ.

 

Αντίθετα προβληματικό γράφημα αρχίζουν να παρουσιάζουν οι πίπτουσες μετοχές που προσεγγίζουν έγκυρες στηρίξεις τους και είναι οι, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ και ΣΑΡ (η τελευταία επειδή βρίσκεται σε στενή οριζόντια ζώνη συσσώρευσης , εύκολα προσεγγίζει τις στηρίξεις και αντιστάσεις της).

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν μόνον οι ΔΕΗ και ΠΛΑΘ ενώ νέα χαμηλά 2021 σημειώνουν οι, ΕΧΑΕ, ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ (η τελευταία είναι ο loser της εποχής έχοντας χάσει από τις 31/12/2021 περισσότερο από το 1/3 της τιμής της.

 

Τέλος, ο ΔΤΡ από νικητής τελευταίου διμήνου 2020 έχει γίνει ο χαμένος των πρώτων 40 ημερών του 2021 καθόσον οι τράπεζες είναι ευαίσθητες στις διαταράξεις της γενικής οικονομίας λόγω lockdown το οποίο θα προκαλέσει αδυναμία εξυπηρέτησης των τραπεζικών δανείων.

 

Θα επανέλθουμε αύριο σε απροσδιόριστη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text