Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Euroxx: Το β΄ εξάμηνο θα δώσει κέρδη το ΧΑ – Τα top picks

Euroxx: Το β΄ εξάμηνο θα δώσει κέρδη το ΧΑ – Τα top picks

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Euroxx: Το β΄ εξάμηνο θα δώσει κέρδη το ΧΑ – Τα top picks

Γύρω από τις 800 μονάδες θα κινηθεί το χρηματιστήριο της Αθήνας βραχυπρόθεσμα, όμως η πρόοδος στους εμβολιασμούς, η ανάκαμψη του τουρισμού και η εκταμίευση των πρώτων κεφαλαίων του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης θα δώσουν ώθηση στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, φέρνοντας θετικές αποδόσεις, εκτιμούν οι αναλυτές της Euroxx Securities.

«Συνολικά, στο βασικό σενάριό μας, δηλαδή εφόσον δεν υπάρξει κάποια σοβαρή διαταραχή εξαιτίας ενός νέου κύματος της πανδημίας, πιστεύουμε ότι οι ελληνικές μετοχές προσφέρουν ελκυστικές μεσοπρόθεσμες προοπτικές αποδόσεων και συστήνουμε την αναζήτηση διαφοροποιημένης έκθεσης, καθώς δεν αναμένεται να αναρρώσουν όλοι οι κλάδοι και οι εταιρείες, ενώ σίγουρα δεν θα ανακάμψουν με τον ίδιο ρυθμό», σημειώνει η Euroxx.

Στο πλαίσιο αυτό, η χρηματιστηριακή επιλέγει τα top picks της ανάμεσα στις εταιρείες που προσφέρουν έκθεση στον υποσχόμενο ενεργειακό κλάδο (Mytilineos, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή). Επίσης, εκφράζει προτίμηση για δύο εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με ρευστότητα, καλά θεμελιώδη, ισχυρές ταμειακές ροές και βιώσιμα μερίσματα (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ). Από τις τράπεζες, το top pick για το 2021 είναι η Εθνική, λόγω της ισχυρής κεφαλαιακής της βάσης και της ρευστότητας.

Καταλύτες για το χρηματιστήριο της Αθήνας αναμένεται να είναι η γρήγορη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στη μετά-την-πανδημία εποχή (η Euroxx εκτιμά ότι ένα η διάθεση των εμβολίων κυλήσει κανονικά, είναι εφικτοί ρυθμοί ανάπτυξης πάνω από το 3% το 2021), τα κονδύλια του Next Generation EU (μία μοναδική ευκαιρία, την οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να χάσει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά) και η επιτυχία των ελληνικών τραπεζών στη συνεχιζόμενη μάχη τους με τα κόκκινα δάνεια.

Η Euroxx εκτιμά ότι η οικονομική ανάκαμψη θα στηρίξει τα εταιρικά κέρδη φέτος, βοηθώντας και τις αποτιμήσεις. Πλην των τραπεζών, οι εταιρείες τις οποίες καλύπτει η χρηματιστηριακή εμφανίζουν P/E στο 12,7 για το 2021 και 10,4 για το 2022, κάτι που σημαίνει ότι οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές, ειδικά σε κλάδους όπως οι τηλεπικοινωνίες, τα διυλιστήρια, οι βιομηχανίες και η ενέργεια/ΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τα top picks για το 2021, η Euroxx δίνει τιμή στόχο στα 3,40 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα (περιθώριο ανόδου 65%), στα 14 ευρώ για τη Mytilineos (+16%), στα 14,5 ευρώ για τον ΟΠΑΠ (+43%), στα 16,5 ευρώ για τον ΟΤΕ (+40%), στα 15,8 ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή (+12%) και στα 13 ευρώ για τη ΔΕΗ (+63%).

 

Πηγή: moneyreview.gr

Το eurocapital.gr επιλέγει και αναδημοσιεύει άρθρα από διάφορα ελληνικά και ξένα sites -με σαφή αναφορά στην πηγή τους- με σκοπό την, όσο το δυνατό πιο σφαιρική ενημέρωση των επενδυτών - αναγνωστών του. Η αναφορά των άρθρων αυτών σε θέματα επενδυτικής στρατηγικής και σε μετοχές ή άλλα χρηματιστηριακά προϊόντα, δε συνεπάγεται απαραίτητα και την υιοθέτηση των αναφερόμενων απόψεων από το eurocapital.gr, την εταιρία EuroCapital, ή το περιοδικό ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Οι φορείς αυτοί, εκφράζουν τις απόψεις τους, στις συνδρομητικές σελίδες του site και στις σελίδες της ενότητας “ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ” (εδώ) οι οποίες έχουν ελεύθερη πρόσβαση.

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text