Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με μεγάλη άνοδο πλησιάζει σήμερα (Δευτ, 15/2/21) ο ΓΔ το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων

Με μεγάλη άνοδο πλησιάζει σήμερα (Δευτ, 15/2/21) ο ΓΔ το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενθαρρυντικότατη είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +2,20% (στις 793 μονάδες, στις 4.10 μμ) και μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), εισέρχεται στο άνω ήμισυ της δίμηνης διακύμανσής του παρουσιάζοντας bullish εικόνα.

Η εικόνα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο αν ο ΓΔ καταφέρει και ξεπεράσει την κορυφή Ε – υψηλό 20 ημερών των 800 μονάδων που αποτελεί για εμάς σηματοδότρια γραμμή αγορών.

Γενικά, η χρηματιστηριακή κατάσταση βελτιώνεται και το θέμα είναι να επανέλθει ο ΓΔ πάνω από τις 800 μονάδες ώστε η τάση να γίνει πλήρως ανοδική και αυτοτροφοδοτούμενη.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +1,50% ώστε να λάβει σήματα αγορών από το σύστημα του «προεξοφλητικού στροφέα» (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδ Eurocapital, σελ 54), το ΤΧ θα επαναφέρει την μετοχική του έκθεση από 55% σε 70%. Οι επόμενες αγορές θα γίνουν (εφόσον δοθεί η σηματοδότηση) εάν ο ΓΔ ξεπεράσει το υψηλό 20 ημερών των 800 μονάδων και στην συνέχεια αν ξεπεράσει το υψηλό έτους των 822 μονάδων.

Μετοχές

Μόνον 4 μετοχές από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή μικρές πτώσεις ενώ από τις ανοδικές οι, ΠΕΙΡ, ΟΛΘ, ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, ΜΟΗ, ΑΒΑΞ, ΚΟΥΕΣ, ΕΛΠΕ, ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ, ΜΥΤΙΛ ΦΡΙΓΟ και ΕΛΠΕ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι δύο, ο ΜΥΤΙΛ που διασπά ανοδικά έγκυρη αντίσταση και ο ΟΛΘ που διασπά ανοδικά αγκίστρι διασπασθείσας έγκυρης αντίστασης με μεγάλες ημερήσιες ανόδους και σχετικά μεγάλους όγκους.

Σήματα μεσομακροπρόθεσμων αγορών δίνουν μόνον οι δυο αναφερθείσες, ΜΥΤΙΛ και ΟΛΘ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΤΕΝΕΡΡΓ και ΕΛΧΑ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΟΛΘ, ΜΥΤΙΛ, ΔΕΗ, ΓΕΚΤ και ΠΛΑΘ.

Αύξηση όγκων συσσώρευσης παρατηρούμε σήμερα σε, ΑΛΦΑ, ΚΟΥΕΣ και μερικώς σε ΜΥΤΙΛ και ΟΛΘ.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ : ΜΥΤΙΛ, ΟΛΘ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ και ΚΟΥΕΣ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text