Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, με μικρή άνοδο να ανακτήσει το σημαντικό επίπεδο των 800 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, με μικρή άνοδο να ανακτήσει το σημαντικό επίπεδο των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον ικανοποιητική θεωρούμε την μέχρι τούδε (4.00 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,20%, στις 798 μονάδες, με μαύρο κηροπήγιο) αφενός μεν παγιώνει τα χθεσινά μεγάλα κέρδη και αφετέρου προσπαθεί να ξεπεράσει (το πέτυχε φευγαλέα δύο φορές μέσα στην συνεδρίαση) το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 800,70 μονάδων όπου διέρχεται και το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών που αποτελεί για εμάς τον κύριο σηματοδότη αγορών.

Η τάση του ΓΔ έχει σχεδόν αποκατασταθεί σε ανοδική. Επειδή δε, οι δύο κύριοι επιβεβαιωτικοί μας παράγοντες, ο OBV και οι ξένοι δείκτες, είναι ευνοϊκοί σε νέα ή κοντά σε νέα υψηλά, είναι πιο πιθανό να ξεπερασθούν οι 800 μονάδες και να επανέλθει η τάση σε πλήρη και αυτοτροφοδοτούμενη ανοδική πορεία.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 800,70 μονάδες (+0,50% από το χθεσινό κλείσιμο), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 74% σε 80-85%, αναλόγως των όγκων και του μεγέθους της ανόδου.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο σε μερικές δεικτοβαρείς μετοχές που κινούνται ανοδικά, το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ μόνον μια μετοχή, η χτυπημένη ΠΕΙΡ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την υψηλής διακυμανσιμότητας ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο. Τον πλησιάζει ο ΜΥΤΙΛ που σημειώνει ικανοποιητική άνοδο +2,20% με μεγάλον όγκο , 300 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, σημειώνοντας νέα υψηλά έτους.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει οριακά σήμερα η χαμηλής εμπορευσιμότητας ΠΛΑΚΡ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα οι, ΠΛΑΙΣ, ΕΛΛ και ΕΛΧΑ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΥΤΙΛ, ΠΛΑΚΡ, ΟΛΘ, ΔΕΗ, ΕΕΕ και ΠΛΑΘ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι ΜΥΤΙΛ, ΟΛΘ και ΣΑΡ. Ο ΣΑΡ προσπαθεί να σηκώσει λίγο την καθοδική γραμμή OBV που δείχνει εδώ και αρκετούς μήνες διανομές παρά του ότι η μετοχή κινείται σε οριζόντια βάση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text