Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δείχνει σήμερα (Τετ, 17/2/21) ότι, προς το παρόν αδυνατεί ή δυσκολεύεται να ξεπεράσει τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ δείχνει σήμερα (Τετ, 17/2/21) ότι, προς το παρόν αδυνατεί ή δυσκολεύεται να ξεπεράσει τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας αιφνιδιάζει το σημερινό πισωγύρισμα της αγοράς με τον ΓΔ να σημειώνει αρκετή πτώση -1,20% (στις 786 μονάδες, στις 4.20 μμ) με ελαφρά αυξημένο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες επίσης να διορθώνουν αλλά πιο ψηλά, κοντά στα ψηλά έτους 2021.

Η σημερινή διόρθωση επιβεβαιώνει (δηλαδή ισχυροποιεί) την αντίσταση των 800 μονάδων. Αυτό σημαίνει ότι έτσι και διασπασθούν ανοδικά οι 800 μονάδες, η εκλυόμενη ανοδική τάση θα είναι πιο ισχυρή, άρα σε αυτή τη περίπτωση εμείς θα ενισχύσουμε δραστικά την μετοχική μας έκθεση πχ από 75% σε 85%.

Τα αρνητικά μας συναισθήματα θα επανέλθουν μόνον αν ο ΓΔ χάσει την στήριξη του κυλιόμενου πυθμένα των 756 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ 756 και 800 μονάδων, εμείς θα βρισκόμαστε σε αναμονή.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ τρεις μετοχές, οι τραπεζικές ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ χάνουν από -3% έως -5% σε σύγκριση με τρεις, τις ΙΝΤΚΑ, ΠΛΑΚΡ και ΔΕΗ, που κερδίζουν από +3% έως +5%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΙΝΤΚΑ που σημειώνει την μεγαλύτερη σε εμπορεύσιμη μετοχή άνοδο της ημέρας, +5,32% με μεγάλους όγκους 523 χιλιάδων τεμαχίων μέχρις στιγμής και πλησιάζοντας τον στροφέα υψηλό τριμήνου των 0,87 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,83).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή αντίστοιχα στηρίξεων , αλλά δυο μετοχές, οι ΠΛΑΙΣ και ΕΛΧΑ και από σήμερα η ΙΝΤΚΑ, πλησιάζουν τους αγοραστικούς μεσομακροπρόθεσμους στροφείς τους.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΠΛΑΚΡ, ΔΕΗ και ΟΛΘ ενώ καμία δεν σημειώνει νέο χαμηλό έτους. Η αναλογία 3 προς 0, συνηγορεί ότι βρισκόμαστε ακόμα σε ανοδική τάση.

Μεγάλους όγκους συσσωρεύσεων διακινεί σήμερα μόνον η νικήτρια της ημέρας, η ΙΝΤΚΑ, και μεγάλους όγκους διανομών διακινούν σήμερα οι, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ και ΣΑΡ, αναλογία 1 προς 4 , όχι ευχάριστη.

Επίσης, πιέζεται άσχημα σήμερα ο τραπεζικός κλάδος (ΔΤΡ -3%) που χάνει το μισό της ανόδου της τελευταίας εβδομάδας.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text