Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Η ΙΚΕΑ επιταχύνει τη μετάβαση σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα

Η ΙΚΕΑ επιταχύνει τη μετάβαση σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η ΙΚΕΑ επιταχύνει τη μετάβαση σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα

Το 2019 η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της για μετάβαση από τη χρήση πρωτογενή πολυεστέρα στη χρήση ανακυκλωμένου πολυεστέρα, στα υφασμάτινα προϊόντα της, έως το τέλος του 2020. Η αντικατάσταση όλου του πρωτογενούς πολυεστέρα με ανακυκλωμένο πολυεστέρα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη μετάβαση σε μία κυκλική επιχειρηματική δραστηριότητα και στην επίτευξη του στόχου για χρήση μόνο ανακυκλωμένων ή ανανεώσιμων υλικών μέχρι το 2030. Έχοντας πετύχει τον στόχο κατά 90%  για τα υφασμάτινα προϊόντα το 2020, η ΙΚΕΑ θα επιταχύνει τη μετάβαση προς τον στόχο της αποκλειστικής χρήσης ανακυκλωμένου πολυεστέρα σε όλα τα προϊόντα της.

Στο τέλος του 2020, η ΙΚΕΑ έκανε τη μετάβαση από περίπου 100.000 μετρικούς τόνους πρωτογενούς πολυεστέρα σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα στα υφασμάτινα προϊόντα της. Τα μεγέθη αυτά, τοποθέτησαν την ΙΚΕΑ μεταξύ των ηγετών της βιομηχανίας στη μετάβαση από πρωτογενή σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα, από άποψη όγκου..

«Γνωρίζαμε πως η λήξη χρήσης του πρωτογενή πολυεστέρα στα υφάσματα μέχρι το 2020, ήταν μία μεγάλη φιλοδοξία Αν και δεν το έχουμε πετύχει στο 100% ακόμα,  έχουμε καταφέρει  να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας στα προϊόντα όπου η μετάβαση αυτή έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο», είπε ο Nils Månsson, Material & Innovation Deployment Leader στην IKEA Σουηδίας.

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text