Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με την σημερινή (Παρ, 19.2.2021) μικρή άνοδο (ΓΔ +0,40% στις 4.00 μμ) η αγορά διατηρεί την ανοδικότητά της

Με την σημερινή (Παρ, 19.2.2021) μικρή άνοδο (ΓΔ +0,40% στις 4.00 μμ) η αγορά διατηρεί την ανοδικότητά της

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Μάλλον ικανοποιητική κρίνουμε την μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (στις 785 μονάδες, με μέτριο τζίρο 65 εκα αναμενομένων στο κλείσιμο) κινείται καθαρά πάνω από τον μέσον άξονα των 775 μονάδων του 20ημερου εύρους του και πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30.

 

Διατηρούμε την αισιοδοξία μας καθώς είναι πιο εύκολο για τον ΓΔ να διασπάσει κατά τις επόμενες μέρες ανοδικά το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 792 μονάδων (θέλει 1% από τώρα) ώστε να δώσει σήμα μεσοπρόθεσμων αγορών, παρά να διασπάσει καθοδικά το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 744 μονάδων (θέλει -5% από τώρα) ώστε να δώσει μεσοπρόθεσμο σήμα πωλήσεων.

 

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

 

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει πράξεις σήμερα (εκτός αν πουλήσει μέρος των ΤΕΝΕΡΓ του με αντίστοιχη ισόποση αγορά ΣΕΝΕΡ)

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών επιβεβαιώνοντας την ανοδικότητα του ΓΔ ενώ τρεις μετοχές, οι ΙΝΚΑΤ, ΙΝΛΟΤ και ΣΕΝΕΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΤΕΝΕΡΓ, ΑΡΑΙΓ και ΓΕΚΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -8%.

 

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΣΕΝΕΡ που δίνει σήμα αγορών με μεγάλη άνοδο +5,20% και μεγάλους όγκους 700 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

 

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου δίνει σήμερα μόνον η ΣΕΝΕΡ ενώ χθες στο κλείσιμο έδωσε η αδελφή της ΕΛΧΑ.

 

Βρίσκεται κοντά στο να δώσει τέτοια σήματα αγορών μόνον το ΠΛΑΙΣ, ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι ΕΥΡΩΒ και ΕΧΑΕ.

 

Νέα υψηλά έτους 2021 δίνουν σήμερα οι ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ και ΔΕΗ ενώ καμία δεν σημειώνει αντίστροφα νέα χαμηλά.

 

Βαριές διανομές παρατηρούνται σήμερα σε ΤΕΝΕΡΓ και εκ δευτέρου στην μητρική της ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Δεν ξέρουμε ακόμα τον λόγο γιατί. Οι πωλήσεις μπορεί να προέρχονται από περιστασιακές αναδιαρθρώσεις θέσεων από θεσμικούς αλλά μπορεί να οφείλονται σε αρνητικές ειδήσεις για την ΤΕΝΕΡΓ. Εμείς θα σκεφθούμε κοντά στο κλείσιμο αν θα δώσουμε τις μισές ΤΕΝΕΡΓ που κατέχουμε και με το προϊόν να αγοράσουμε ΣΕΝΕΡ.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text