Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Η Γέλεν προειδοποιεί για τους κινδύνους του bitcoin

Η Γέλεν προειδοποιεί για τους κινδύνους του bitcoin

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Γέλεν προειδοποιεί για τους κινδύνους του bitcoin

(Πηγή: moneyreview.gr)

 

Προειδοποίηση για τους κινδύνους που συνιστά το bitcoin τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους καταναλωτές απηύθυνε σήμερα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Η υπουργός ανέφερε ότι παραμένουν σημαντικά ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα και τη σταθερότητά του κρυπτονομίσματος. «Δεν πιστεύω ότι το bitcoin …χρησιμοποιείται ευρέως ως μηχανισμός συναλλαγών. Στο βαθμό που χρησιμοποιείται φοβάμαι ότι συχνά είναι για παράνομη χρηματοδότηση. Αποτελεί ένα άκρως αναποτελεσματικό μέσο διεκπεραίωσης των συναλλαγών και ο βαθμός ενέργειας που καταναλώνεται στη διαδικασία αυτών των συναλλαγών είναι εξωφρενικός», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της στο CNBC.

«Πρόκειται για ένα άκρως κερδοσκοπικό ενεργητικό και θεωρώ ότι οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να γίνει άκρως μεταβλητό και ανησυχώ για τις δυνατικές απώλειες που μπορεί να υποστούν οι επενδυτές», τόνισε η υπουργός. Οταν ήταν πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ, η Γέλεν είχε εξετάσει το θέμα και είχε συζητήσει την πιθανότητα ενός νέου ψηφιακού νομίσματος σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα πληρωμών που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τα επόμενα έτη. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πιο γρήγορες, ασφαλέστερες και φθηνότερες πληρωμές, που είναι και ο πιο σημαντικός στόχος μας», συμπλήρωσε η Γέλεν.

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text