Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Twitter: Απαλλάχθηκε από τον Τραμπ και εκτοξεύτηκε η μετοχή της

Twitter: Απαλλάχθηκε από τον Τραμπ και εκτοξεύτηκε η μετοχή της

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Twitter: Απαλλάχθηκε από τον Τραμπ και εκτοξεύτηκε η μετοχή της

Πολλοί επενδυτές είχαν υποκύψει στη γοητεία του Twitter πολύ πριν τη μοναδική στα χρονικά απόφασή του να εξαιρέσει μόνιμα από τις υπηρεσίες του έναν εν ενεργεία Πρόεδρο.

Βραχυπρόθεσμα η απόφαση της εταιρείας οδήγησε τη μετοχή της σε επίπεδα χαμηλότερα και από αυτά της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο. Επιπλέον εκφράστηκαν ανησυχίες ότι θα υποστεί τεράστιο πλήγμα από την απώλεια χρηστών μεταξύ των 74 εκατομμυρίων Αμερικανών που ψήφισαν τον Τραμπ και των 88 εκατομμυρίων που τον «ακολουθούσαν» στο Τwitter.

Ωστόσο, τα πράγματα πήραν την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: Η μετοχή του Twitter θριαμβεύει στο χρηματιστήριο, έχοντας καταγράψει άνοδο έως και 33% μέχρι στιγμής φέτος. Την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε το πρώτο του ρεκόρ από το 2013, όταν η εταιρεία πραγματοποίησε την είσοδό της στο Χρηματιστήριο.

Μετά από αρκετά ταραχώδη χρόνια, το Twitter ανέκτησε την εμπιστοσύνη των επενδυτών χάρη στις βελτιώσεις που πραγματοποίησε και στην επιθετική στρατηγική του για τον έλεγχο του περιεχομένου που του επέτρεψε να αυξήσει τους χρήστες του. Οι προσπαθειες χρόνων για τη βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου για τις διαφημίσεις και τον «καθαρισμό» του περιεχομένου φαίνεται ότι τελικά απέδωσαν. Από τις αρχές του χρόνου και μέχρι τώρα οι επιδόσεις του Twitter έχουν ξεπεράσει εκείνες των ανταγωνιστών του Snap και Pinterest.

Η μετοχή της Facebook, η οποία επί χρόνια επισκίαζε το Twitter, έχει υποχωρήσει κατά 4,3% το 2021, ενώ και το Facebook και το Snap είχαν επίσης επιβάλει περιορισμούς στον Τραμπ.

Οι βελτιώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Twitter είχαν ως αποτέλεσμα την αξιοσημείωτη και σταθερή αύξηση των χρηστών, η οποία αποτελούσε και το μεγαλύτερο πρόβλημα της εταιρείας. Το Twitter κατεγραψε αύξηση κατά 20% των καθημερινών ενεργών χρηστών του για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα και προβλέπει ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο τρέχον τρίμηνο, ακόμη και μετά τον μόνιμο εξοβελισμό του Τραμπ τον περασμένο μήνα μετά τα μηνύματά του που οδήγησαν στην εισβολή του Καπιτωλίου.

“Υπάρχει αισιοδοξία όσον αφορά τη διατήρηση της αύξησης των χρηστών”, δήλωσε ο Justin Patterson, αναλυτής της Keybanc Capital Markets, ο οποίος αναβάθμισε σε «αγορά» την αξιολόγησή του για τη μετοχή τον περασμένο μήνα. Εφόσον το Twitter διατηρήσει τον ρυθμό αύξησης των χρηστών του και συνεχίσει στην πορεία των εσόδων, η μετοχή του θα συνιστά ευκαιρία, είπε ο ίδιος.

Ωστόσο, παρά τις τουλάχιστον τρεις μέχρι τώρα αναβαθμίσεις από τους αναλυτές ο ενθουσιασμός της Wall Street για το Twitter χαρακτηρίζεται μάλλον συγκρατημένος. Από τους 41 αναλυτές που καλύπτουν την εταιρεία και παρακολουθεί το Bloomberg , λιγότερο από το ένα τέταρτο προχωρούν σε σύσταση αγοράς για την μετοχή. Αντιθέτως, σχεδόν τα τρία τέταρτα των αναλυτών που καλύπτουν το Snap και το Pinterest συστήνουν αγορά.

Η Baird αύξησε σήμερα, Δευτέρα, τη τιμή – στόχο της μετοχής του Twitter στα 75 δολάρια από 65 δολάρια προηγουμένως αναφέροντας ότι έχει αυξηθεί η εμπιστοσύνη της στην ικανότητα της εταιρείας να πετύχει τους μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους. H μετοχή του Twitter υποχωρεί κατά 0,44% στα 72 δολάρια κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

 

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text