Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανθιστάμενος στις πωλητικές πιέσεις επανέρχεται σήμερα (Τετ, 24/2/21) πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και όχι πολύ μακριά από το υψηλό 20 ημερών των 800 μονάδων

Ο ΓΔ ανθιστάμενος στις πωλητικές πιέσεις επανέρχεται σήμερα (Τετ, 24/2/21) πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και όχι πολύ μακριά από το υψηλό 20 ημερών των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρκετά ανακουφιστική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,60% (στις 777 μονάδες, στις 3.45 μμ) και με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) επανέρχεται κατά μια μονάδα πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 776 μονάδων και στο άνω ήμισυ του 20ήμερου εύρους του εμφανίζοντας μεσοπρόθεσμη ανοδική-πλευρική τάση.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ των 770 και 800 μονάδων (δηλ μέσα στο άνω ήμισυ του 20ήμερου εύρους του) εμείς θα διατηρούμε αισιοδοξία για συνέχιση της από τετραμήνου ανοδικής αγοράς, την οποία αισιοδοξία θα χάσουμε αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 770 μονάδες ενώ σε πωλήσεις θα προχωρήσουμε αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 756 μονάδων (πυθμένας Β του γραφήματος) οι οποίες σε λίγες μέρες θα γίνουν χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών (ο κύριος σηματοδότης πωλήσεων για εμάς).

Προς το παρόν περιμένουμε.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις αφού η τρέχουσα δράση του ΓΔ βρίσκεται μακριά από την σηματοδότρια αγορών – ΥΚ20 των 800 μονάδων και μακριά από την σηματοδότρια πωλήσεων των 756 μονάδων.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ μόνον μια μετοχή, η ΑΡΑΙΓ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και καμία μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν είναι η ΑΡΑΙΓ η οποία στην προσδοκία γενναίας κρατικής βοήθειας προς την εταιρία σημειώνει μεγάλη άνοδο +11,14% με μεγάλους όγκους άνω των 200 χιλ τεμαχίων. Ωστόσο η ΑΡΑΙΓ βρίσκεται μακριά από τον σηματοδότη αγορών, την κορυφή των 5,5 ευρω (τρέχουσα τιμή 4,8 ευρώ) και γι αυτό δεν την θεωρήσουμε σαν μετοχή της ημέρας.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης κορυφής ή αντίστοιχα πυθμένα και ομοίως, καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους 2021. Από αυτή την άποψη η συνεδρίαση μοιάζει σαν αναμονής-ανάπαυλας.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΚΟΥΕΣ, ΚΡΙ και ΠΛΑΙΣ, και αντίστροφα σήματα πωλήσεων, καμία.

Ο Δείκτης Τραπεζών σημειώνει αυτή τη στιγμή ασήμαντη μεταβολή +0,12%, στις 456 μονάδες. Μόνον αν επανέλθει ο ΔΤΡ πάνω από τις 500 μονάδες εμείς θα θεωρήσουμε ότι ανακτήθηκε η ανοδική τάση των τραπεζών που ξέσπασε στο τελευταίο δίμηνο του 2020.

Η ΤΕΝΕΡΓ μάλλον μας απογοητεύει καθώς σήμερα δεν μπορεί να αντιδράσει αξιοπρεπώς με τόσο μικρή άνοδο +0,80% και τόσο μικρούς όγκους (140 χιλ τεμ μέχρις στιγμής). Τουλάχιστον βαστιέται πάνω από τα 12 ευρώ (από 8 ευρώ στον περσινό Φλεβάρη πριν την βύθιση του κορονοϊού.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 – 4.30 μμ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text