Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Goldman Sachs: Όχι στην άρση των lockdowns πριν τον Απρίλιο

Goldman Sachs: Όχι στην άρση των lockdowns πριν τον Απρίλιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην ανοίξουν τις οικονομίες τους πριν από τον Απρίλιο, απευθύνει η Goldman Sachs με τελευταία έκθεσή της.

Το μοντέλο που έχει αναπτύξει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος δείχνει ότι η πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο θα φέρει απότομη μείωση στις νοσηλείες και άρα θα επιτρέψει στη χώρα να άρει τα μέτρα του lockdown συντομότερα, ξεκινώντας από το Μάρτιο. Αντίθετα, οι τέσσερις μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) μπορούν να αρχίσουν να ανοίγουν τις οικονομίες τους από τον Απρίλιο

«Το μοντέλο μας δείχνει ότι ο συνδυασμός των αυστηρών lockdowns κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και της προσαρμογής των συμπεριφορών, θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να αποφευχθεί ένα νέο μεγάλο κύμα κρουσμάτων, έστω και εάν η βρετανική μετάλλαξη γίνεται κυρίαρχη στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία», επισημαίνει η Goldman Sachs.

goldman-sachs-ochi-stin-arsi-ton-lockdowns-prin-ton-aprilio0

Με το άνοιγμα τον Απρίλιο, οι αναλυτές του οίκου περιμένουν μόνο μικρή αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Τονίζουν, όμως, ότι εάν οι κυβερνήσεις επιχειρήσουν να επισπεύσουν την άρση των περιοριστικών μέτρων, τότε τα εθνικά συστήματα υγείας θα βρεθούν υπό  αυξημένη πίεση, ειδικά στην Ιταλία.

«Όπως έχει δείξει η εμπειρία του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι πολύ μεταδοτικό και μία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, έστω και προσωρινή, ενισχύει σημαντικά τους ρυθμούς αύξησης των κρουσμάτων», εξηγεί η Goldman Sachs. «Ένα πρόωρο άνοιγμα, επομένως, πιθανότατα θα έφερνε μία περίοδο αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να αποκλιμακωθούν οι πιέσεις στο σύστημα υγείας», προειδοποιεί.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text