Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Williams (Fed Νεας Υόρκης): Η αύξηση του ΑΕΠ φέτος θα μπορούσε να είναι η ισχυρότερη εδώ και δεκαετίες

Williams (Fed Νεας Υόρκης): Η αύξηση του ΑΕΠ φέτος θα μπορούσε να είναι η ισχυρότερη εδώ και δεκαετίες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο συνδυασμός ισχυρής δημοσιονομικής στήριξης και συνεχούς διανομής εμβολίων θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την πανδημία και να οδηγήσει στην ισχυρότερη ανάπτυξη σε διάστημα δεκαετιών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve της Νέας Υόρκης John Williams την Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

"Με ισχυρή ομοσπονδιακή δημοσιονομική υποστήριξη και συνεχή πρόοδο στον εμβολιασμό, η αύξηση του ΑΕΠ φέτος θα μπορούσε να είναι η ισχυρότερη που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες", δήλωσε ο Williams σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την One Hundred Black Men της Νέας Υόρκης, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει υποτροφία, καθοδήγηση και εκπαιδευτική υποστήριξη στην αφροαμερικανική κοινότητα.

Ωστόσο, η οικονομία εξακολουθεί να απειλείται από την πανδημία και νέες μεταλλάξεις του ιού θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την ανάκαμψη ή να οδηγήσουν σε αύξηση κρουσμάτων, δήλωσε ο Williams, επαναλαμβάνοντας τα σχόλια άλλων αξιωματούχων της Fed την Πέμπτη.

Ο Williams σημείωσε ότι η οικονομική κρίση που προκλήθηκε από ην πανδημία επηρέασε περισσότερο τους μαύρους εργαζόμενους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες κοινωνικές ομάδες. Η μείωση της ανισότητας μεταξύ λευκών και μαύρων εργαζομένων είναι σημαντική για την πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας, πρόσθεσε.

Ο Williams δήλωσε ακόμη ότι η Fed "θα παραμείνει δεσμευμένη να χρησιμοποιήσει όλο το φάσμα των εργαλείων μας για να διασφαλίσει ότι η ανάκαμψη θα είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατή."

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text