Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | To ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3.680 ευρώ που απειλεί να εκθρονίσει την Tesla

To ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3.680 ευρώ που απειλεί να εκθρονίσει την Tesla

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η κρατική κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC Motor φέρεται να ξεπερνά μαζικά σε πωλήσεις την Tesla στην Κίνα, στα ηλεκτρικά της οχήματα που πωλούνται έναντι μόλις 3.680 ευρώ.

Η SAIC Motor πούλησε 25.778 Hong Guang Mini στην Κίνα τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τις 13.843 πωλήσεις του μοντέλου 3 της Tesla, σύμφωνα με στοιχεία από τον Σύνδεσμο Κινέζων Επιβατών Αυτοκινήτων (CPCA) που επικαλείται το BBC.

Η Κίνα, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα πέμπτο των εσόδων της Tesla, εντείνει τις προσπάθειές της για αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων καθώς αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την ρύπανσης.

Το τετραθέσιο Hong Guang Mini, το οποίο έχει τελικές ταχύτητες 62 μίλια/ώρα και εκτιμώμενη αυτονομία 120 μιλίων, κατασκευάζεται σε συνεργασία από τις κοινοπραξία SAIC Motor, Liuzhou Wuling Motors και General Motors.

Οι πωλήσεις του θα μπορούσαν να το κάνουν το δεύτερο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο μετά το Tesla 3, εκτιμά το BBC.

Η φθηνότερη έκδοση του Tesla 3 στην Κίνα κοστίζει οκτώ φορές περισσότερα χρήματα από το βασικό μοντέλο του Hong Guang Mini.

Η αρχική τιμή του Tesla 3 είναι 31.900 ευρώ. Η εταιρεία του Ελον Μασκ προσπαθεί τώρα να δημιουργήσει ένα πιο οικονομικά προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία θα κατασκευάσει ένα «πλήρως αυτόνομο» ηλεκτρικό αυτοκίνητο 25.000 δολαρίων σε τρία χρόνια από τώρα.

Το Hong Guang Mini δεν είναι ο μοναδικός αντίπαλος της Tesla στην Κίνα.

Καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα έχει αυξηθεί στη χώρα, χάρη εν μέρει στις γενναιόδωρες κρατικές επιδοτήσεις, οι κινεζικές νεοσύστατες εταιρείες Nio, Li Auto και Xpeng κατέγραψαν όλες αυξημένες στις πωλήσεις τους το 2020.

Η Nio και η Xpeng δήλωσαν ότι οι πωλήσεις τους διπλασιάστηκαν το 2020 σε σύγκριση με το 2019 και η Li Auto πούλησε 32.624 αυτοκίνητα το 2020, κατά το πρώτο πλήρες έτος συναλλαγών.

Εξάλλου, η Tesla έχει τεθεί υπό έλεγχο από το Πεκίνο. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της εταιρείας τον Φεβρουάριο μετά από αναφορές για πυρκαγιά μπαταριών, απροσδόκητη επιτάχυνση και αστοχίες στις ενημερώσεις λογισμικού.

Ο αναλυτής της Wedbush, Ντάνιελ Ιβς, δήλωσε ότι η Tesla θα μπορούσε να πουλήσει 1 εκατομμύριο οχήματα στην Κίνα το 2022 λόγω της «αυξανόμενης ζήτησης» στη χώρα, η οποία θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το 40% των παγκόσμιων πωλήσεών της.

Η Κίνα είναι η «καρδιά και οι πνεύμονες» της αύξησης της ζήτησης της Tesla, πρόσθεσε.

Το 2020, περίπου το 21% των εσόδων της προήλθε από την Κίνα και οι πωλήσεις της εταιρείας στην χώρα υπερδιπλασιάστηκαν στα 6,66 δισεκατομμύρια δολάρια τη συγκεκριμένη χρονιά.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text