Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κρατά και σήμερα (Παρ, 26/2/21) την θέση του σταθερά λίγο κάτω από τον αγοραστικό στροφέα των 800 μονάδων

Ο ΓΔ κρατά και σήμερα (Παρ, 26/2/21) την θέση του σταθερά λίγο κάτω από τον αγοραστικό στροφέα των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καλή είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή μεταβολή +0,10% (στις 788 μονάδες, στις 4.20 μμ) και μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διατηρεί την ικανοποιητική διαγραμματική του θέση πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 777 μονάδων και μέσα στο άνω ήμισυ της 20ήμερης διακύμανσής του των 750-800 μονάδων και βέβαια, πάνω από την γραμμή του ΑΚΜΟ200 που δείχνει την ανοδική μεσομακροχρόνια τάση της αγοράς.

Οι πιθανότητές λοιπόν είναι υπερ. της υπέρβασης των 800 μονάδων που βρίσκονται πιο κοντά στη τρέχουσα τιμή του ΓΔ από ότι βρίσκονται οι 750 μονάδες, αλλά εμείς αν δεν δούμε πρώτα την διάσπαση, δεν θα προχωρήσουμε σε αύξηση long θέσεων.

Θα παύσουμε να είμαστε αισιόδοξοι μόνον αν ο ΓΔ καμφθεί και χάσει το στήριγμα των 750 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 82% με μετοχές και 18% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο σε ανόδους δεικτοβαρών μετοχών, οι 6 στις 10 εμπορεύσιμες μετοχές σημειώνουν αυτή τη στιγμή πτώση και οι 4 άνοδο ενώ τρεις μετοχές, οι ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ και ΜΠΕΛΑ σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +4% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΕΕΕ, που σημειώνει μεγάλη πτώση σχεδόν -4% (δεν λαμβάνουμε υπόψη την πτώση-6,6% της ΠΛΑΚΡ που γίνεται με 30 κομμάτια).

Η μετοχή της ημέρας : Δεν βρίσκουμε κάποια πολύ εντυπωσιακή μετοχή, αλλά η πιο αξιοσημείωτη από όλες είναι ο ΟΠΑΠ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +3,97% με μεγάλο όγκο 822 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής πλησιάζοντας το υψηλό έτους.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού ή αντίστοιχα χαμηλού τριμήνου.

Τείνουν να δώσουν τέτοια αγοραστικά σήματα οι, ΟΛΥΜΠ, ΣΑΡ, ΦΡΛΚ, ΠΛΑΙΣ και ΚΟΥΕΣ και αντίστροφα τέτοια σήμα πωλήσεων η ΑΤΤ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΓΕΚΤ και νέα οριακά χαμηλά η ΤΕΝΕΡΓ και η ΑΔΜΗΕ.

Μεγάλους όγκους συσσώρευσης εμφανίζουν σήμερα βασικά ο ΟΠΑΠ και εκ δευτέρου οι, ΓΕΚΤ και ΑΛΦΑ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 1/3/21 κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text