Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει να δώσει σήμερα (Δευτ, 1.3.2021) μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού κλεισίματος 20 ημερών

Ο ΓΔ τείνει να δώσει σήμερα (Δευτ, 1.3.2021) μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού κλεισίματος 20 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενθαρρυντική αλλά ολίγον αινιγματική είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει ικανοποιητική άνοδο +1,30% (στις 803 μονάδες στις 4.20 μμ, ενώ είχε φτάσει το πρωί και στις 810 μονάδες με άνοδο +2,30%) με αρκετό τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανοδική την Ευρώπη (DAX +0,90% πολύ κοντά, σε απόσταση 1,40%, στο υψηλό 2021.

Στο γράφημα φαίνεται η σημερινή ανοδική διάσπαση του ΥΚ20 των 800 μονάδων. Υπάρχουν μεν επιβεβαιώσεις στην διάσπαση από την ανοδική τάση των κύριων ξένων δεικτών αλλά όχι από τους όγκους που δύσκολα θα φτάσουν το απαιτούμενο από εμάς 77,5 εκατ και ούτε από την συνθήκη να είναι το ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ άσπρο με κλείσιμο πάνω από το άνοιγμα των 803 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το άνοιγμά του των 803 μονάδων (+1,40%) και με όγκους άνω των 77,5 εκατ ώστε να ξεπεράσουν αυτοί τον μέσον όρο των όγκων της Πέμπτης και Παρασκευής (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 35), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 83% σε 88% επί του κεφαλαίου του, ειδάλλως δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 5 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΙΝΛΟΤ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +10% (η ΑΤΤ).

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με ανοδο+ογκους+διαγραμματική θέση .

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα ο ΟΠΑΠ με μέτρια άνοδο +1,10% και καλούς όγκους σχεδόν 400 χιλ τεμαχίων.

Ωστόσο, πολλές μετοχές βρίσκονται πολύ κοντά στον στροφέα τους και είναι έτοιμες με μια μικρή άνοδο να δώσουν σήματα αγορών και είναι οι, ΕΥΡΩΒ, ΟΤΟΕΛ, ΕΤΕ, ΒΙΟ, ΦΡΛΚ, ΙΝΤΚΑ, ΒΡΙΚ, ΕΥΠΙΚ, ΠΛΑΙΣ, ΚΟΥΕΣ και ΣΑΡ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα μόνον οι, ΟΠΑΠ και ΓΕΚΤ.

Μεγάλους όγκους παρουσιάζουν μόνον οι ΤΕΝΕΡΓ και ΦΡΛΚ.

Τέλος, ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ πετυχαίνει σήμερα μεγάλη άνοδο +4,80% πλησιάζοντας το στρογγυλό επίπεδο των 500 μονάδων το οποίο αν ξεπεράσει τότε θα δεχθούμε ότι επανήλθε σε ανοδική τάση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text