Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πώς "σπάει" η SingularLogic

Πώς "σπάει" η SingularLogic

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πώς "σπάει" η SingularLogic

To σχέδιο για την επόμενη ημέρα στην SingularLogic παρουσίασαν οι Epsilon Net και Space Hellas, οι οποίες πρόσφατα προχώρησαν στην από κοινού απόκτηση της εταιρείας από την MIG έναντι 18,05 εκατ. ευρώ.

Στόχος είναι, όπως σημειώνουν, η αξιοποίηση των επιχειρηματιών ευκαιριών που δημιουργούνται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέσω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της SingularLogic σε επίπεδο υπηρεσιών και τεχνογνωσίας.

Οι ομάδες διοίκησης των δύο συνεργαζόμενων εταιρειών θα αναλάβουν τον τομέα ευθύνης, στον οποίο η κάθε μία έχει υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης και μπορεί να συνεισφέρει με ολοκληρωμένο τρόπο.

Τι αναλαμβάνει η Epsilon Net

Στο πλαίσιο αυτό, η Epsilon Net, μέσω της νεοϊδρυθείσας Epsilon SingularLogic A.E., αναλαμβάνει:

α) τη διοίκηση του επιχειρηματικού τομέα του ιδιοπαραγόμενου λογισμικού εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ERP συστημάτων

β) τη διαχείριση και ενίσχυση του δικτύου αντιπροσώπων – μεταπωλητών.

Οι δραστηριότητες αυτές, ως σύνολο, θα μεταφερθούν από τη SingularLogic Α.Ε. στην Epsilon SingularLogic A.E. Για την υλοποίηση της επιχειρησιακής ενοποίησης, θα λάβει χώρα διάσπαση του αντίστοιχου τομέα της SingularLogic (κλάδος 1) με απορρόφησή του από την Epsilon SingularLogic A.E. και παράλληλα η Epsilon Net Α.Ε. θα εισφέρει τον αντίστοιχο κλάδο εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ERP της πλατφόρμας Pylon (κλάδος 2) στην Epsilon SingularLogic A.E.

M’ αυτόν τον τρόπο, ταυτόχρονα, θα διασφαλιστεί η προϊοντική σύνδεση με τους υπόλοιπους κλάδους που θα συνεχίσει να διατηρεί η μητρική εταιρεία, όπως ο κλάδος των προϊόντων και υπηρεσιών για λογιστικά γραφεία, Epsilon HR Α.Ε. ο οποίος εξειδικεύεται στη μισθοδοσία επιχειρήσεων, η Web πλατφόρμας Epsilonsmart για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι λύσεις ηλεκτρονικής τιμολόγησης με την πιστοποιημένη πλατφόρμα -από την ΑΑΔΕ- Epsilondigital κ.ά.

Με βάση τη συμφωνηθείσα αποτίμηση των παραπάνω δύο κλάδων, η αξία του κλάδου 2 προς τον κλάδο 1 διαμορφώνεται περίπου σε αναλογία 1/0,75 αντίστοιχα.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών, δημιουργείται μια συνολική εταιρική αξία, στην οποία η μετοχική σχέση των δύο εταιρeιών -μετά τις παραπάνω κινήσεις και με την ταυτόχρονη καταβολή ποσού 3.500.000 ευρώ από την πλευρά της Space Hellas προς την Epsilon Net- εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 60% για την Epsilon Net και 40% για την Space Hellas.

Επομένως στην Epsilon SingularLogic, η πλειοψηφία των μετοχών θα ανήκει στον Όμιλο της Εpsilon Net και τα αποτελέσματά της θα ενοποιούνται με τη μέθοδο της πλήρους ενοποίησης.

Τι αναλαμβάνει η Space Hellas

Παράλληλα, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, η Space Hellas αναλαμβάνει:

α) την ανάπτυξη του υφιστάμενου τομέα του Integration και των έργων για μεγάλους πελάτες τόσο του Ιδιωτικού τομέα όσο και του Δημοσίου

β) την επέκταση της δραστηριότητας με λύσεις που υλοποιούνται με διεθνή πληροφοριακά συστήματα

γ) τη διαχείριση των λύσεων σε κάθετους τομείς της μεγάλης αγοράς που έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν από τη SingularLogic Α.Ε.

Οι δραστηριότητες αυτές θα συνεχισtούν και θα εξελιχθούν μέσω της SingularLogic A.E. Σε μετοχικό επίπεδο, με καταβολή ποσού 550.000 ευρώ από την Space Hellas, η πλειοψηφία -σε ποσοστό 60%- των μετοχών της SingularLogic A.E. θα ανήκει στην Space Hellas και τα αποτελέσματά της θα ενοποιούνται  με τη μέθοδο της πλήρους ενοποίησης ενώ το 40% των μετοχών θα ανήκει στην Εpsilon Net.

Τα «μειοψηφικά» ποσοστά των δύο εταιρειών στα δύο σχήματα, δηλαδή στην υπάρχουσα SingularLogic Α.Ε. και στην νεοδρυθείσα Epsilon SingularLogic Α.Ε. αντίστοιχα, παραμένουν ισχυρά (ποσοστό 40%) αναδεικνύοντας τη δέσμευση των διοικήσεων για κοινή πορεία στο μέλλον εξασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου συνέργειες που θα αναπτύσσουν το συνολικό οικοδόμημα.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text