Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intralot: Οι καλές πιθανότητες του θετικού σεναρίου αναδιάρθρωσης χρέους

Intralot: Οι καλές πιθανότητες του θετικού σεναρίου αναδιάρθρωσης χρέους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intralot: Οι καλές πιθανότητες του θετικού σεναρίου αναδιάρθρωσης χρέους

Το καλό σενάριο της θετικής έκβασης της συμφωνίας της Intralot με τους ομολογιούχους, εκ των πραγμάτων, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, καθώς η μη αποδοχή δεν συμφέρει καμία πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της εταιρείας, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, σχετικά με την τελική έκβαση για την αναδιάρθρωση χρέους της Intralot – η οποία είχε αποδοχή έως 82,62%- παρόλο που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί επισήμως.

Το προσωπικό στοίχημα, της ολοκλήρωσης της συμφωνίας έχει αναλάβει ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Σ. Κόκκαλης ο οποίος έχει αναλάβει και την ευθύνη των τελικών αποφάσεων.

Η Intralot , όμως, παρά το υψηλό ρίσκο που φέρει, αποτελεί για την ελληνική αγορά μια ενδιαφέρουσα υπόθεση δεδομένης της χαμηλής κεφαλαιοποίησης της εταιρείας (27 εκατ. ευρώ )

Και η αισιοδοξία για το θετικό σενάριο - με αποδοχή έως 90% απο τους ομολογιούχους- προκύπτει απο το αμοιβαίο όφελος που προκύπτει και στις δυο πλευρές, καθώς η εταιρεία εφόσον απελευθερωθεί απο το βάρος των δανείων θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη στις αγορές όπου διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα (HΠΑ, Αυστραλία, Ευρώπη)

Άλλωστε, η διοίκηση της εταιρείας είχε διατυπώσει προσεκτικά κατά την πρόσφατη ανακοίνωση της συμφωνίας – lock up με τους ομολογιούχους, ότι επειδή η συμφωνία με τους ομολογιούχους του 2021 υποστηρίχθηκε απο ένα υψηλό ποσοστό η Εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να υλοποιήσει την Ανταλλαγή Ομολογιών του 2021 μέσω μιας διαδικασίας που δεν απαιτεί προσφυγή σε δικαστήριο.

Παρά ταύτα, η Intralot διαθέτει και την τελευταία επιλογή, δηλαδή την προσφυγή προς δικαστικό συμβιβασμό (scheme of arrangement), όπως αναφέρει πηγή της εταιρείας.

Σ ότι αφορά την πληρωμή των κουπονιών των ομολόγων στις 15 Μαρτίου δεν υπάρχει κάποια ανησυχία, καθώς η εταιρεία και με τις πρόσφατες συναλλλαγές (πώληση της θυγατρικής στο Περού) διαθέτει την αναγκαία ρευστότητα προκειμένου να προχωρήσει στις πληρωμές, όπως άλλωστε είχε πράξει και πριν απο την πρόσφατη συμφωνία με τους ομολογιούχους.

Ρίσκο υλοποίησης της συμφωνίας

Τα δυο ομόλογα της Intralot λήξεως 2021 και 2024 διαπραγματεύονται στο 75% και 51% της ονομαστικής αξίας αντίστοιχα, δημιουργούν επίσης ένα θετικό κλίμα, έτσι όπως αναφερεί αναλυτής, η συμφωνία Intralot – ομολογιούχων εφόσον επικρατήσει το θετικό σενάριο φέρει πλέον μόνο το “ρίσκο της υλοποίησης”.

Η αισιοδοξία που έχει δημιουργηθεί ενισχύεται και απο το γεγονός της πορείας της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, αλλά τις θετικές προοπτικές της αμερικανικής αγοράς στοιχηματισμού η οποία τα επόμενα χρόνια θα εμφανίσει σημαντική ανάπτυξη.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, οι συμφωνίες εξαγοράς στοιχηματικών εταιρειών εντείνονται ( λ.χ H Εntain προχώρησε σε δημόσια προσφορά για μια σουηδική εταιρεία )

Υπενθυμίζεται, ότι η αποτίμηση της αμερικανικής θυγατρικής της Intralot ανήλθε σε 568 εκατ.ευρώ.

Η Intralot USA στο πρώτο 9μηνον του 2020 εμφάνισε 36,8 εκατ. ευρώ κέρδη Ebidta και τζίρο 135 εκατ. ευρώ, ενω για το σύνολο του έτους υπολογίζεται πως τα κέρδη Ebidta θα ανέλθουν σε 50 εκατ. ευρώ.

Τι έχει ήδη συμφωνηθεί

Ήδη, η Intralot έχει συμφώνησε α) κούρεμα του κεφαλαίου κατά 18% για το ομόλογο λήξης 2021, ύψους 250 εκατ. ευρώ με κουπόνι 6,75% καθώς οι κάτοχοι -σε ποσοστό 75% - θα ανταλλάξουν τα ομόλογα με νέες ομολογίες αξίας 205 εκατ. ευρώ λήξης 2025 με εκδότη, όμως, την αμερικανική θυγατρική την Intralot Ιnc. Τα νέα ομόλογα θα έχουν επιτόκιο 5,90% το πρώτο και δεύτερο χρόνο, 7% τον τρίτο και 7,25% έπειτα.

Ο Όμιλος, όπως αναφέρεται στην συμφωνία, θα έχει επίσης τη δυνατότητα να προχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση τόκων, με επιτόκιο πληρωμής σε είδος (payment-in-kind interest rate) 8,75%, αντί για το πληρωτέο επιτόκιο (cash interest rate), σε κάθε περίοδο αποπληρωμής τόκων.

β) για το ομόλογο λήξης 2024, ύψους 473 εκατ. ευρώ, η πρόταση προς τους κατόχους είναι να ανταλλάξουν εθελοντικά τα ομόλογα τους με την απόκτηση ποσοστού μέχρι 49% σε μια Ολλανδική θυγατρική, μητρική της Intralot Ιnc.

Στην δεύτερη ανταλλαγή, μάλιστα, συμμετέχουν ομολογιούχοι του ομολόγου 2024 με ποσά 68 εκατ. ευρώ, οι οποίοι θα αποκτήσουν το 18,7% της Top Co όπως αποκαλείται η μητρική της Αμερικανικής Θυγατρικής Ιntralot Ιnc.

Σε περίπτωση που η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή, η εταιρεία θα πληρώνει τους τόκους για τα εναπομείναντα ομόλογα.

 

Πηγή: bankingnews.gr - Δημήτρης Παφίλας

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text