Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Το 80,1%, των μετοχών βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών

Το 80,1%, των μετοχών βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το 80,1%, των μετοχών βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών

Το 80,1% των μετοχών, με βάση τις τιμές της 2/3/2021, βρίσκονται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών τους. Το ποσοστό αυτό σημειώνεται για τέταρτη συνεχόμενη φορά στον πίνακα των στοιχείων. Παράλληλα, ανοδική κίνηση σημειώνεται και στους μεσο-βραχυχρόνιους ΚΜΟ 30 και 90 ημερών, τις τελευταίες ημέρες. Στους συγκεκριμένους, το 62,9% και το 77,5% των μετοχών, αντίστοιχα, βρίσκονται πάνω από τους ΚΜΟ τους.
Ακόμα και για τον εξαιρετικά βραχυπροθεσμο ΚΜΟ 9 ημερών (το 60,3% των μετοχών βρίσκεται πάνω από αυτόν), αρκετά θετικό είναι το γεγονός ότι, βρίσκεται ένα βήμα πριν διασπάσει ανοδικά τον ΚΜΟ 30 ημερών.
Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι, όταν ένας βραχυπρόθεσμος δείκτης διασπά ανοδικά ένας μακροπρόθεσμο δείκτη, αυτό είναι ένα καλό σημάδι για την ανοδική τάση της αγοράς καθώς επιβεβαιώνεται η δυναμική της ανόδου.
Παράλληλα, αυξημένα ποσοστά παρατηρούνται επίσης τις τελευταίες ημέρες, και στην μέση απόσταση όλων των μετοχών από τους ΚΜΟ 200 του. Με βάση τις χθεσινές τιμές, η μέση απόσταση διαμορφώθηκε στο 11,5%.Από την 1/12/2020, όπου συλλέγουμε στοιχεία το υψηλότερο ποσοστό σημειώθηκε την 7/1/2021, στο 15,7% με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 820,03 μονάδες.
Βέβαια, ακόμα πιο αισιόδο είναι, ότι αυτές οι καταγραφές συνοδεύονται και από την ανοδική κίνηση τους Γενικού Δείκτη, γεγονός που ενισχύει την σημασία τους. Ο Γενικός Δείκτης, στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις έχει αυξηθεί κατά 5,45%, ενώ αναμένεται πως και σήμερα θα κλείσει θετικά πετυχαίνοντας 6 “σερί” ανοδικών συνεδριάσεων.

Μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά την εξέλιξη των παραπάνω ποσοστών των ΚΜΟ, εδώ.

Μπορείτε να βλέπετε την τιμή του ΚΜΟ κάθε μετοχής και την απόστασή της από τον ΚΜΟ-200, εδώ.

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text