Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με ελάχιστη μεταβολή σήμερα (Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021) διατηρεί την ευνοϊκή για άνοδο θέση του κοντά στο υψηλό αρχών 2021

Ο ΓΔ με ελάχιστη μεταβολή σήμερα (Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021) διατηρεί την ευνοϊκή για άνοδο θέση του κοντά στο υψηλό αρχών 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν θα λέγαμε ότι είναι άσχημη η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη μεταβολή +0,05% (στις 815 μονάδες στις 3.10 μμ) και με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) παγιώνει την θέση του λίγο κάτω από το υψηλό τριμήνου των 822 μονάδων το οποίο αν ξεπεράσει, τότε θα είναι πιθανή, λόγω ορμής, η ανάβαση προς τις 850 μονάδες.

Θα εγκαταλείψουμε την αισιόδοξη αίσθησή μας μόνον αν ο ΓΔ χάσει το ανοδικό κύμα ΤΕ (κοίτα γράφημα) από τις 773 μονάδες στις χθεσινές 815 υποκύπτοντας με αυτό το τρόπο στο κάτω ήμισυ του τρίμηνου εύρους του και κάτω από τον πυθμένα Τ που σε 5-6 μέρες θα γίνει Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών όπου συνήθως τοποθετούμε το stop loss μας.

Όσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 773 μονάδες, εμείς θα διατηρούμε τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις (εκτός και αν συμβεί κάποιο τρομερά αρνητικό διαγραμματικό συμβάν, οπότε θα πουλήσουμε εκτάκτως πριν τις 773 μονάδες).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, εκτός αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 822 μονάδες (+0,90% από χθες) οπότε θα αυξήσουμε οριακά κατά 2-3% την μετοχική μας έκθεση αγοράζοντας τεμάχια από μια μετοχή.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή με τις καθοδικές ενώ τρεις μετοχές, οι ΒΙΟ ΣΕΝΕΡ και ΚΕΚΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +9% (ο Κέκρωψ) σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι αφενός μεν ο ΚΕΚΡ (+9% με 50 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) και ακόμα πιο εντυπωσιακές, λόγω μεγάλου μεγέθους των εταιριών, οι ΒΙΟ και ΣΕΝΕΡ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους σε νέα υψηλά έτους χωρίς να έχουν απομακρυνθεί πολύ από τους προσφάτως διασπασθέντες στροφείς τους.

Σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών δίνουν σήμερα ισχυρά ο ΚΕΚΡ και ηπιότερα η ΕΤΕ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου οι, ΙΝΤΚΑ, ΦΡΛΚ, ΕΥΠΙΚ, ΜΠΡΙΚ, ΠΛΑΙΣ και ΣΑΡ. Ο τελευταίος υποχωρεί κατά -2% (προηγουμένως είχε φτάσει και -4%) παρά τα μάλλον ικανοποιητικά αποτελέσματα 2020 που δημοσίευσε χθες.

Αντίθετα δείχνουν αδυναμία κινούμενες κοντά σε πωλητικούς στροφείς – χαμηλά τριμήνου οι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΠΑΠ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι ΚΕΚΡ, ΒΙΟ, ΕΤΕ και ΕΛΧΑ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά 2021. Η αναλογία 4 προς 0, επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε σε ανοδική αγορά με τις πιθανότητες για περαιτέρω άνοδο.

Ο ΔΤΡ σημειώνει σήμερα μικρή άνοδο +0,20% πλησιάζοντας παρά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες το υψηλό έτους.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 – 4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text