Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ο ΟΟΣΑ καλεί τις χώρες να μην αυξήσουν τους φόρους

Ο ΟΟΣΑ καλεί τις χώρες να μην αυξήσουν τους φόρους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο ΟΟΣΑ καλεί τις χώρες να μην αυξήσουν τους φόρους

Οι χώρες θα πρέπει να αποφύγουν τις φορολογικές αυξήσεις ως μέσο για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, διαμήνυσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), μία ημέρα αφότου η Βρετανία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αυξήσει τον εταιρικό φόρο της.

Τα τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα που δημιουργήθηκαν από τις άνευ προηγουμένου δαπάνες των κυβερνήσεων για να χρηματοδοτήσουν τα μέτρα στήριξης κατά του κορωνοϊού πιέζουν τώρα τις οικονομίες να αναλάβουν δράση και να αυξήσουν, μεταξύ άλλων μέτρων, τους φόρους. «Μην αυξήσετε τους φόρους για να πληρώσετε για την κρίση από την πανδημία του Covid-19», ανέφερε ο επικεφαλής φορολογικής πολιτικής του ΟΟΣΑ Πασκάλ Σεντ-Αμανς. «Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η αύξηση του χρέους είναι βιώσιμη μέσω της τόνωσης της ανάπτυξης, της προώθησης των επενδύσεων, μέσω των πολιτικών που θα αναπτύξετε. Ομως, η αύξηση των φόρων δεν είναι η απάντηση», είπε χαρακτηριστικά.

Παρότι που δεν αναφέρθηκε στη Βρετανία, ο Σεντ-Αμανς προέβη στις δηλώσεις αυτές μία ημέρα αφότου ο υπουργός Οικονομικών της Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει από το 2023 το συντελεστή φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις στο 25% από το 19%, στην πρώτη τέτοια αύξηση που επιχειρεί η χώρα εδώ και περίπου 50 χρόνια.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text