Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Στο στόχαστρο των αρχών μέτοχος εισηγμένης για υπεξαίρεση μέσω Παναμά 5 εκατ. ευρώ

Στο στόχαστρο των αρχών μέτοχος εισηγμένης για υπεξαίρεση μέσω Παναμά 5 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο στόχαστρο των αρχών μέτοχος εισηγμένης για υπεξαίρεση μέσω Παναμά 5 εκατ. ευρώ

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση εισηγμένης εταιρίας όπου η οικογένεια του βασικού μετόχου έχει υπεξαιρέσει ποσά τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ απασχολεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews τις αρμόδιες φορολογικές και εποπτικές αρχές.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά από τον εντοπισμό ύποπτου εμβάσματος σε συγγενικό πρόσωπο του βασικού μετόχου από τον Παναμά.

Η διαδρομή του χρήματος

Η τράπεζα η οποία υποδέχθηκε το έμβασμα προχώρησε σε αναφορά αρμοδίως με αποτέλεσμα να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι που σε πρώτη φάση περιλαμβάνει έρευνα για υπεξαίρεση και διαδικασία ξεπλύματος των κεφαλαίων με διαδρομή μέσω υπεράκτιων εταιριών που καταλήγει στον Παναμά και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Το ποσό μάλιστα των 5 εκατ. ευρώ μπορεί να είναι ενδεικτικό καθώς αφορά τις διαδρομές μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου που αφορά στη διάρκεια από 1/1/2019 έως 1/1/2020 και δεν αποκλείεται τέτοιου είδους πρακτικές να γίνονταν συστηματικά και κατά το παρελθόν.

Πέραν των 5 εκατ. ευρώ υπάρχουν και κινήσεις μέσω Παναμά συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ τα οποία καταλήγουν στα ταμεία της εισηγμένης γεγονός που δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες για συναλλαγές της εταιρίας οι οποίες είχαν εικονικό χαρακτήρα.

Η έρευνα για δύο ΑΧΕ

Στα πλαίσιο αυτό υπάρχουν ενδείξεις ότι διευκόλυναν το μέτοχο στις παράνομες κινήσεις του δύο χρηματιστηριακές εταιρίες μέσω των οποίων έγιναν και πωλήσεις μετοχών στην επίμαχη περίοδο, γεγονός που τις έχει θέσει στο μικροσκόπιο του ελέγχου χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει τεκμηρίωση των ενδείξεων.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες έχει ενημερωθεί αρμοδίως την τελευταία εβδομάδα και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία δεν έχει προς το παρόν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Επιπλέον έλεγχος διεξάγεται και από τις φορολογικές αρχές καθώς εγείρονται και σοβαρά ζητήματα φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει πλέον το δικαίωμα με δικαστική προσφυγή να αλλάζει τη διοίκηση εταιριών γεγονός που ουδείς αποκλείει να συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς η διοίκηση της εταιρίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στην καλύτερη περίπτωση υπότροπη.

 

 

Πηγή: bankingnews.gr - Νίκος Καρούτζος

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text