Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Δημοπρασία 12μηνων εντόκων 625 εκατ. στις 10 Μαρτίου από τον ΟΔΔΗΧ

Δημοπρασία 12μηνων εντόκων 625 εκατ. στις 10 Μαρτίου από τον ΟΔΔΗΧ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δημοπρασία 12μηνων εντόκων 625 εκατ. στις 10 Μαρτίου από τον ΟΔΔΗΧ

Ημέρα διακανονισμού θα είναι η Παρασκευή 12 Μαρτίου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα υποβολής και ανταγωνιστικών προσφορών, όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΔΔΗΧ.

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 11 Μαρτίου 2022. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι η Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360.

Η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με  ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη δια­δικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα  ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις. Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

 

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text