Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά από δίμηνη διόρθωση-παγίωση διασπά οριακά αυτή τη στιγμή (4.10 μμ, Παρ 5/3/21) το υψηλό Γενάρη των 822 μονάδων

Ο ΓΔ μετά από δίμηνη διόρθωση-παγίωση διασπά οριακά αυτή τη στιγμή (4.10 μμ, Παρ 5/3/21) το υψηλό Γενάρη των 822 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική αλλά όχι ενθουσιώδης είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ διασπά ανοδικά το υψηλό έτους των 822 μονάδων κατά 2 μονάδες αλλά με μέτρια άνοδο +0,80% (στις 824 μονάδες) και ακόμα πιο μέτριο τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) γεγονός που δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επενδυτών για το ΧΑ.

Πάντως, η τάση είναι καθαρά ανοδική με πιθανότητες να συνεχιστεί λόγω σχετικής ορμής.

Εμείς θα αυξήσουμε σήμερα οριακά της μετοχικές μας θέσεις θέτοντας κυλιόμενο stop loss στην περιοχή των 770-780 μονάδων όπου διέρχονται το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών και ο μέσος άξονας του τρίμηνου εύρους του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 822,20 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει οριακά την μετοχική του έκθεση από 89% σε 92-94%, αναλόγως του μεγέθους των συνολικών όγκων και της ποσοστιαίας ανόδου του ΓΔ. Όσο πιο μεγάλες θα είναι, τόσο πιο εντονη θα είναι η είσοδός μας (trend following tactics).

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ, ΜΟΗ, ΑΒΑΞ και ΠΛΑΘ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΙΝΚΑΤ που με μεγάλη άνοδο +6,80%, την μεγαλύτερη για εμπορεύσιμη μετοχή, και με μεγάλους όγκους, 600 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπά ανοδικά εμφανή στροφέα – υψηλό τετραμήνου.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις υψηλών τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα η ΙΝΤΚΑ και η ΕΤΕ που χθες παραλίγο να δώσει.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών οι, ΙΝΚΑΤ, ΟΛΥΜΠ, ΑΛΦΑ, ΠΛΑΙΣ, ΚΟΥΕΣ, ΚΕΚΡ και ΦΡΛΚ. Αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνει να δώσει μόνον ο υπό διαμάχη βασικών μετοχών ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΤΚΑ, ΕΤΕ, ΓΕΚΤ και ΕΛΧΑ.

Μεγάλους όγκους, όλες συσσωρεύσεις, παρουσιάζουν σήμερα οι, ΙΝΤΚΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΛΑΘ και ΑΒΑΞ.

Ο ΔΤΡ σημειώνει και σήμερα νέα υψηλά διμήνου κοντεύοντας να σπάσει ανοδικά το υψηλό αρχών Ιανουαρίου των 530 μονάδων (τρέχουσα τιμή 525).

Η ΤΕΝΕΡΓΑ δείχνει ότι βρήκε στήριξη στα 12 ευρώ και τώρα προσπαθεί να ανακτήσει το 1/6 της πρόσφατης βύθισης από τα 15 ευρώ των αρχών έτους (τρέχουσα τιμή 12,50).

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, περίπου την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text