Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Reuters: Η Ελλάδα είναι το μεγάλο story του τουρισμού

Reuters: Η Ελλάδα είναι το μεγάλο story του τουρισμού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Reuters: Η Ελλάδα είναι το μεγάλο story του τουρισμού

(Πηγή: moneyreview.gr)

 

Καθώς οι χώρες της Μεσογείου ανταγωνίζονται για την προσέλκυση των Βρετανών τουριστών, που αποτελούν και τη μοναδική ελπίδα της βιομηχανίας, αφού σε μεγάλο βαθμό θα έχουν εμβολιαστεί πριν το καλοκαίρι, η Ελλάδα αναδεικνύεται στο «μεγάλο story» της χρονιάς, γράφει το Reuters.

Ως γνωστόν, η Αθήνα έχει απευθυνθεί απευθείας στους Βρετανούς, λέγοντάς τους ότι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο θα μπορούν να έρθουν στη χώρα χωρίς τεστ, είτε η Ε.Ε. συμφωνεί είτε όχι.

Οι ελληνικές διαβεβαιώσεις και οι παρόμοιες ισπανικές, όμως, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το μήνυμα από τη Γαλλία, η οποία αποτελεί τον δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό για τους Βρετανούς ταξιδιώτες. «Μην έρθετε. Δεν είναι η σωστή στιγμή», λέει ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροσί.

Έτσι, αεροπορικές εταιρείες και tour operators σπρώχνουν όσους αναζητούν διακοπές της κατηγορίας «ήλιος και θάλασσα» στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. «Η τάση τώρα είναι προς όποιον προορισμό αναμένεται να είναι ανοικτός», λέει ο Τόμπι Κέλι, CEO του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Trailfinders, μιλώντας  για «τεράστια αύξηση της ζήτησης» για τους ελληνικούς προορισμούς. «Η Ελλάδα έχει υπάρξει το μεγάλο story, με την κυβέρνησή της να στηρίζει πλήρως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού», προσθέτει.

Άλλωστε, όπως προειδοποιεί η IATA, χωρίς το ψηφιακό πιστοποιητικό, οι έλεγχοι των αναγκαίων εγγράφων θα γίνουν αδύνατοι μόλις ο τουρισμός ενισχυθεί. Ακόμα και σήμερα, που η επιβατική κίνηση είναι στο 10% των προ κρίσης επιπέδων, υπάρχουν καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, αφού το προσωπικό αφιερώνει 20 λεπτά ανά επιβάτη, λόγω της γραφειοκρατίας που σχετίζεται με τα τεστ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text