Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ και σήμερα (Δευτ, 8.3.2021) σημειώνει οριακά νέα υψηλά έτους

Ο ΓΔ και σήμερα (Δευτ, 8.3.2021) σημειώνει οριακά νέα υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ μετά από 40ημερο ανοδικό κύμα ύψους 80 μονάδων (από τις 750 στις 825 μονάδες) ή +10% και με προχθεσινή επίτευξη νέων υψηλών έτους, κρατά σήμερα την θέση του στα υψηλά έτους με μικρή άνοδο +0,30% (στις 827 μονάδες, στις 4.00 μμ) και με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ πολλά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκονται επίσης στα υψηλά έτους.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα με συμπαγή (βραχυ-μεσο-μακροπρόθεσμη) ανοδική τάση η οποία έχει αρκετές πιθανότητες να συνεχίσει προς τις 850 ή και τις 900 μονάδες.

Η αισιοδοξία μας θα σταματήσει μόνον εάν ο ΓΔ γυρίσει απότομα και άσχημα καθοδικά διασπώντας τον μέσον άξονα των 780 μονάδων της 40ήμερης διακύμανσής τους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 92% με μετοχές και 8% με μετρητά ΤΧ (την Παρασκευή αγόρασε 6000 μετοχές ΙΝΤΚΑ) δεν θα κάνει πράξεις σήμερα.

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση φαίνεται να είναι παγίωσης και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα περιστατικά σε κατ ιδίαν μετοχές. Οι ανοδικές είναι διπλάσιες των καθοδικών ενώ μόνον μια μετοχή σημειώνει μεγάλη άνοδο, ο ΑΒΑΞ +4,20%, σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Καμία μετοχή δεν χαρακτηρίζεται σήμερα από εμάς σαν μετοχή της ημέρας. Μας κάνει bullish εντύπωση μόνον ο ΑΒΑΞ που πλησιάζει με μεγάλους όγκους και μεγάλη ημερήσια άνοδο την αντίστασή του των 0,68 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,66).

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου δίνουν σήμερα οι ΦΡΛΚ και ΠΛΑΙΣ. Οι διασπάσεις είναι οριακές και ενδέχεται να μην γίνουν και σε τιμές κλεισίματος όπου εκεί εμείς παίρνουμε τα σήματα αγοραπωλησιών.

Τείνουν να πετύχουν τέτοιες ανοδικές διασπάσεις οι, ΚΟΥΕΣ, ΕΥΠΙΚ και ΚΕΚΡ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν αρκετές μετοχές σήμερα όπως οι, ΦΡΛΚ, ΠΛΑΙΣ, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ, ΕΤΕ και ΓΕΚΤ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους που δεν φαίνονται αν είναι συσσωρεύσεις ή διανομές (αφού η τιμή της μετοχής είναι σχεδόν αμετάβλητη), παρουσιάζει ο ΟΤΕ.

ΔΤΡ : όλο και πλησιάζει το υψηλό αρχών Γενάρη των 530 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text