Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δείχνει σήμερα (Τριτη, 9/3/2021) να «βάζει πλώρη» για τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ δείχνει σήμερα (Τριτη, 9/3/2021) να «βάζει πλώρη» για τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απόλυτα ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει νέα μεγάλη άνοδο +1,60% (στις 838 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επιβεβαιώσεις από Ευρώπη όπου πολλοί δείκτες σημειώνουν επίσης νέα υψηλά έτους.

Η τρέχουσα άνοδος οφείλεται στην προσδοκία των πολλαπλασιαστικών φαινομένων που θα δημιουργήσουν τα κρατικά stimulus checks προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αδιαφορώντας για την αποπληρωμή του τεράστιου Δημ Χρέους που θα προκύψουν στο μέλλον. Προς το παρόν το εξ ουρανού χρήμα θερμαίνει την αγορά και ο καθένας προσπαθεί να πάρει ένα κομμάτι από την ανοδική τάση.

Στο γράφημα του ΓΔ αρχίζουν να εμφανίζονται υπερπωλημένες καταστάσεις +13% πάνω από το χαμηλό τέλους Γενάρη αλλά κανείς δεν ξέρει που θα εμφανισθεί η κορυφή και αν θα επαναληφθεί το +50% του ΓΔ κατά το τελευταίο δίμηνο του 2020.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 830 μονάδες, το ΤΧ θα αγοράσει 3-4 χιλ τεμάχια ΑΒΑΚΑ, αναλόγως των όγκων του ΓΔ που ακόμη κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 7 μετοχές, οι ΜΠΕΛΑ, ΦΡΛΚ, ΓΕΚΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΟΗ, ΛΑΜΔΑ και ΑΒΑΞ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5,50% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος ανόδου και όγκων καθώς και την διαγραμματική θέση, θεωρούμε τις ΜΠΕΛΑ, ΦΡΛΚ και ΑΒΑΞ.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι τρεις αναφερθείσες και μάλιστα με μεγάλες ανόδους τιμών και όγκους συν την ΚΟΥΕΣ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν, όπως και ο ΓΔ, πολλές μετοχές σήμερα πχ οι, ΜΠΕΛΑ, ΑΒΑΞ, ΦΡΛΚ, ΓΕΚΤ, ΙΝΤΚΑ, ΦΡΛΚ, ΠΛΑΙΣ, ΚΟΥΕΣ κα.

ΔΤΡ : επιτέλους τείνει να διασπάσει το υψηλό τριμήνου των 530 μονάδων επιβεβαιώνοντας την άνοδο της όλης αγοράς. (Πάντα είναι καλό η άνοδος του ΓΔ να συνοδεύεται και από άνοδο όσο το δυνατόν περισσοτέρων κλάδων και δη σημαντικών όπως είναι ο τραπεζικός).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text