Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σε νέα υψηλά έτους σήμερα (Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021) πλησιάζοντας τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ σε νέα υψηλά έτους σήμερα (Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021) πλησιάζοντας τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει νέα άνοδο +0,80% (στις 847 μονάδες) με μεγάλους όγκους (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο εξ ών τα 30 οφείλονται στα πακέτα της ΓΕΚΤΕΡΝΑ) και με επίσης νέα υψηλά σε αρκετούς ευρωπαϊκούς δείκτες επιβεβαιώνοντας έτσι την ανοδική τάση στο ΧΑ.

Η τάση της αγοράς είναι καθαρά ανοδική αλλά δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε που και πότε θα γίνει η καθοδική αναστροφή. Όμως, ξέρουμε που θα βάλουμε τα stop loss, στο κυλιόμενο Χαμηλό 20 ημερών του ΓΔ που τώρα βρίσκεται στις 773 μονάδες ΓΔ αλλά που σε λίγες μέρες θα αρχίσει να ανεβαίνει προς τις 800 μονάδες. Προειδοποίηση καθοδικής αναστροφής θα λάβουμε αν ο ΓΔ χάσει το μισό του 40ήμερου μέχρις στιγμής ράλι κλείνοντας κάτω των 803 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή διπλάσιες των καθοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΟΛΠ,ΕΥΡΩΒ, ΙΝΛΟΤ και ΛΑΜΔΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους μεταξύ +3% και +7% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Μας εντυπωσιάζουν οι ΕΥΡΩΒ και ΟΛΠ με ανόδους λίγο πάνω από +5% αλλά δεν θα τις θεωρήσουμε μετοχές της ημέρας καθώς οι σημερινοί όγκοι τους δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι.

Σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι ΟΛΠ και ΟΤΟΕΛ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΠΙΚ και ΕΛΛ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΕΥΡΩΒ, ΓΕΚΤ, ΙΝΤΚΑ, ΦΡΛΚ, ΜΠΕΛΑ, ΠΛΑΙΣ και ΜΥΤΙΛ.

Μεγάλους όγκους, όλοι συσσωρεύσεις, διακινούν σήμερα οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΥΡΩΒ, ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΔΜΗΕ.

Ο ΔΤΡ και πάλι αποκρούσθηκε χθες καθοδικά από τις 530 μονάδες καθιστώντας αυτό το επίπεδο «έγκυρη αντίσταση» η οποία γεννά σήματα αγορών αρκετά μεγάλων πιθανοτήτων σε περίπτωση που τελικά διασπαθεί. Σήμερα, ο ΔΤΡ και πάλι πλησιάζει τις 530 μονάδες παρά 3 μονάδες.

Θα επιστρέψουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text