Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά την χθεσινή επίτευξη των 850 μονάδων, ο ΓΔ σήμερα, Παρ, 12/3/2021, «ξεκουράζεται» με μικρή πτώση -0,40%

Μετά την χθεσινή επίτευξη των 850 μονάδων, ο ΓΔ σήμερα, Παρ, 12/3/2021, «ξεκουράζεται» με μικρή πτώση -0,40%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καθόλου δεν μας ενοχλεί το σημερινό καθοδικό γύρισμα της αγοράς καθόσον γίνεται με πολύ μικρή πτώση του ΓΔ (-0,40%, στις 847 μονάδες, στις 4.20 μμ) και με μικρό τζίρο (60 εκατ χωρίς να λάβουμε υπόψη τις διασταυρώσεις πακέτων στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ), ενώ την ίδια συμπεριφορά, μικρή διόρθωση μετά από 5νθήμερο ράλι, δείχνουν και πολλοί ευρωπαϊκοί δείκτες.

Εμείς δεν θα ανησυχούμε και θα βαστάμε τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις όσο ο ΓΔ θα κινείται στο άνω μισό του 20ήμερου εύρους του, (στην προκειμένη περίπτωση πάνω από τον σχετικό μέσο άξονα στις 808 μονάδες).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ δύο μετοχές χαμηλής εμπορευσιμότητας, η ακμαία ΠΛΑΚΡ και η ταλαιπωρημένη ΦΡΙΓΟ σημειώνουν μεγάλες ανόδους +6% και +3,50% αντίστοιχα, σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων, ούτε πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση ενώ 4 μετοχές, οι ΕΛΛ, ΚΕΚΡ, ΜΟΗ και ΙΝΚΑΤ, τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών και μια, η αινιγματική ΠΕΙΡ, τείνει να δώσει σήμα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Νέα υψηλά έτους, παρά το σημερινή αρνητικό πρόσημο του ΓΔ, πετυχαίνουν 5 μετοχές, οι ΠΛΑΚΡ, ΓΕΚΤ, ΕΥΡΩΒ, ΟΛΠ και ΜΥΤΙΛ, ενώ καμία δεν σημειώνει νέο χαμηλό έτους φανερώνοντας ότι υπάρχει ενεργή ανοδική τάση στην αγορά.

Μεγάλους όγκους εμφανίζουν σήμερα οι ΓΕΚΤ (με πακέτα), ΟΛΠ και μερικώς ο ΜΥΤΙΛ.

Ο ΔΤΡ πετυχαίνει σήμερα οριακά νέο υψηλό έτους στις 535 μονάδες διατηρώντας την ανοδική διάσπαση της έγκυρης αντίστασης των 530 μονάδων που πέτυχε προσφάτως.

Θα επανέλθουμε την Τρίτη κατά τις 4.00-4.20 μμ.

 

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text